Grisen må siges at være nationaldyr nummer et i Danmark. Vi spiser masser af frikadeller, spegepølse og bacon, og flæskestegen er ligefrem en uundværlig del af dansk jul. Grisen bliver dog ikke just anset som hverken trendy eller eksotisk mad – nærmere lidt usexet dansk hverdagsmad, hvilket er ærgerligt. Der er nemlig uanede muligheder for at give grisen et gastronomisk løft. De danske øko- og frilandsgrise er nogle af verdens bedste, som bliver eksporteret til store dele af verden, og i løbet af de senere år er de danske grise også blevet mere magre og bedre i smag og kvalitet. Her får du vores bud på en superlækker ølbraiseret svineskank med årstidens tilbehør.

Opskrift på ølbraiseret svineskank med blomkålspure, gremolata og rodfrugtchips til 4 pers.

Rodfrugtchips:
2 rødbeder
1 pastinak
2 gulerødder
1 l rapsolie

Skank:
2 store svineskanke
1 l mørk øl
4 spsk rørsukker
4 laurbær
Groft salt og peber
4 spsk olivenolie
Salt

Blomkålspure:
1 blomkål
¼ dl piskefløde
2 spsk smør
Salt og peber
1 knsp fintreven muskatnød

Gremolata:
1 øko-citron, fintrevet skal af
1 lille bdt persille, finthakket
2 fed hvidløg, pressede

Rodfrugtchips: Skræl rodfrugterne, og skær dem helt tyndt, gerne på et mandolinjern. Læg dem herefter i isvand i et par timer. Lad dem tørre på køkkenrulle. Varm rapsolien op i en tykbundet gryde, den er klar, når det syder om træspidsen på en tændstik. Dybsteg rodfrugterne gyldne og sprøde i olien. Lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Skank: Læg skankene i en stor gryde, hæld øl, sukker, laurbær, salt og peber på. Hæld vand på, så det dækker, og lad dem simre for svag varme i 1 ½ time. Tag skankene op, lad dem køle af, og smør dem ind i olivenolie og salt. Bag dem herefter på en rist i ovnen i 2 timer ved 200 grader. Tag dem ud, når sværen er helt hård og sprød.
Blomkålspure: Skær blomkålsbuketterne fri, og damp dem i en smule vand, til de er helt bløde. Blend dem med fløde og smør, og smag til med salt og peber og muskatnød.
Gremolata: Bland citron, persille og hvidløg godt sammen.
Ved servering: Server skankene hele ved bordet, og skær dem ud her. Server dem med rodfrugtchips og blomkålspure toppet med gremolata.

Hvis du er til andre ølbraiserede retter med gris, har vi også en lækker og nem ret med ølbraiserede svinekæber og grov mos

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *