Spicy, crunchy og delikat lille måltid, hvor den krydrede tempura giver helt nyt liv til de milde danske vintergrøntsager. Chutneyen frisker det hele godt op med den sødlige smag af mango og kraftige krydderier som spidskommen og ingefær. Dejligt vegetarisk måltid af kokken Thomas Hess fra Aarstiderne.
Opskrift til 4-8 pers.
Mangochutney:
1 chili, tørret eller frisk
½ tsk spidskommen
½ tsk korianderfrø
1 lille stykke ingefær, skåret i skiver
1 dl rørsukker
1 dl æbleeddike
1 stor mango
1 skalotteløg, skåret i både
Grøntsagstempura:
500 g grøntsager, fx blomkål, auberginer og squash
4 spsk kikærtemel
1 tsk bagepulver
1 tsk havsalt
1 spsk god karry
1 tsk cayennepeber
½ l neutral olie
Ved servering:
Frisk koriander
Prøv også Samosaruller med frisk chutney
Mangochutney: Rist chili, spidskommen og korianderfrø på en tør pande, og tilsæt ingefær, rørsukker, eddike, mango og skalotteløg, og lad det simre under låg i 40 min. Hæld chutneyen på et rent glas, og gem den i køleskabet.
Grøntsagstempura: Skyl grøntsagerne, og skær dem i skiver. Hvis du bruger blomkål, så skær denne i tynde både. Bland kikærtemel, bagepulver, havsalt, karry og cayennepeber sammen i en skål. Pisk varmt vand i, til konsistensen er som en let grød. Varm olien op i en tykbundet gryde. Når det syder let om træspidsen på en tændstik, er olien klar. Vend grøntsagerne i dejen, friter dem i olien lidt ad gangen, og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Ved servering: Server grøntsagstempuraen med mangochutney og lidt frisk koriander.