Crispy auberginechips med citrondip

Gyldne og sprøde chips er ualmindeligt svære at stå for. Især de hjemmelavede af slagsen. Det eneste, det kræver for at lave dem selv, er en gryde med hed olie, læssevis af salt og en ordentlig bunke rodfrugter, for det klæder ikke kun kartoflen, men også alle kartoflens venner, som pastinak, rødbede, gulerod, selleri og auberginer, at få en dukkert i frituren. Her får du opskriften på sprøde Auberginechips med citrondip. Auberginer har det med at suge al den fedt til sig, som de kan komme i nærheden af, og det kan godt gøre dem klaskede. Derfor kan disse chips med fordel tilberedes i ovnen, hvilket gør auberginerne mere sprøde.

Opskrift til 4 pers.

1 aubergine
Salt
3 spsk olivenolie
2 dl cremefraiche
1 økologisk citron, saft og revet skal af
1 tsk sukker
Salt og friskkværnet peber

Skær auberginen i tynde både eller stave. Læg dem i en skål, og drys dem med en solid håndfuld salt. Lad dem trække i 20 min. Skyl saltet af auberginerne, og fordel dem på en bageplade. Dryp med olivenolie, og bag dem ved 200 grader i ca. 30 min., eller til de er gennembagte og faste i det.
Bland cremefraiche med citronskal og saft, sukker og smag til med salt og peber. Drys auberginerne med salt, og server.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere