En opskrift, der egentlig ikke har noget med smør at gøre, men har fået navnet pga. sin smørbare konsistens. Det er en form for marmelade, hvor græskarret koger i æblejuice med ingefær, nelliker, kanel og muskat, hvilket giver en krydret og mild ”smør”, der smager fantastisk sammen med en salt ost.

Opskrift på 2 store glas eller 4 små glas græskarsmør

1 græskar, ca. 1 kg, fx gelber zentner
3 dl æblejuice
1 ½ tsk ingefær, stødt
1 tsk nelliker, stødt
2 ½ tsk kanel, stødt
1 ½ tsk muskatnød, revet
4 dl sukker
Salt, efter smag

Halver græskarret, grav kernerne og det fibrøse kød ud med en ske, og læg det med skæresiderne nedad på en bageplade, og bag det i ovnen ved 175 grader, til kødet er helt mørt, det tager ca. 1 ¼ time. Grav det møre kød ud med en ske, og blend eller mos det til en fin pure, og lad det køle let af. Bland græskar, æblejuice, krydderier og sukker i en stor gryde, og kog det op under omrøring. Lad det simre i ca. 30 min., eller til det er tyknet. Rør jævnligt. Smag til med lidt salt og evt. lidt mere af krydderierne. Fyld det på skoldede glas, og opbevar det på køl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *