Sprøde rugbrødschips med havsalt og dijondip

For et par år siden var der en snarrådig bager, der fandt ud af, at gammelt rugbrød snildt kunne laves til sprøde rugbrøds-chips. Lav dem selv ved at skære dit daggamle rugbrød i skiver, hæld olie over, og bag dem i ovnen. Server dem med en hjemmelavet dip, anret dem med stenbiderrogn, eller brug dem som croutoner i en salat – nemt, lækkert og utrolig billigt.

Snacks til 4 pers.

Dijondip:
1 dl god mayonnaise
2 spsk grov sennep
1 fed hvidløg, fintrevet
Salt og peber

Rugbrødschips:
1 halvtørt rugbrød i meget tynde skiver
½ dl olivenolie
Havsalt
Evt. lidt tørret rosmarin eller timian

Dijondip: Bland alle ingredienser, og smag til med salt og peber.
Rugbrødschips: Læg rugbrødet på en bradepande med bagepapir i bunden, dryp med olivenolien, og drys med havsalt og tørrede krydderurter. Bag rugbrødsskiverne, til de er sprøde – ca. 15 min. ved 180 grader.

Tip. Drys evt. chipsene med en blanding af hvidløgssalt, sød paprika og en smule røget paprika for en mere krydret version.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere