Hjemmelavet chokoladebar med knas

Knækbrødet har været en fast del af den svenske husholdning siden 500-tallet og er kun blevet mere populært med tiden. Her får du en supernem dessert, der er praktisk fx at snuppe med på picnic. Her er knækbrødet betrukket med en god mørk chokolade og har fået et ekstra drys af kokos og hakkede pistacienødder, men meget – fra frugt til lakrids – fungerer også rigtig fint på den sprøde chokoladebar.

Opskrift til 4 stk. 

250 g god mørk chokolade
4 skiver knækbrød
2 spsk pistacienødder, hakkede
2 spsk tørret kokos

Smelt chokoladen i et vandbad, og dæk den ene side af knækbrødene. Sæt dem på køl, og lad chokoladen stivne. Tag knækbrødene ud, dæk den anden side med chokolade, og drys med nødder, kokos eller anden topping. Lad igen chokoladen sætte sig på køl.

Prøv også Småkager med hindbær, olivenolie og timian

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER