Muslingesuppe med perlebyg

En delikat og cremet suppe med en god fylde fra muslinger og perlebyg og et godt frisk bid fra små tern af skalotteløg, gulerødder, porrer og blegselleri. En hurtig og dejlig forret, som nu også fint kan stå alene som et hovedmåltid, hvis den ledsages af lidt godt brød.

50 g dild, hakket
100 g olie, fx vindruekerneolie

Muslingesuppe:
150 g perlebyg
2 ½ kg muslinger
1 dl olie
3 skalotteløg, skåret i små tern
3 gulerødder, skåret i små tern
2 porrer, skåret i små tern
1 blegselleri, skåret
i små tern
½ fl hvidvin
5 dl fløde
100 g smør
Salt og peber
Friske urter, fx dild og kørvel

Prøv også Grøn thai-karrysuppe

Dildolie: Blend dild og olie i ca. 8 min., til olien bliver helt grøn og let varm. Sigt olien gennem et klæde eller en fin sigte.
Muslingesuppe: Kog perlebyggen i letsaltet vand i ca. 15 min. (følg anvisningen på pakken). Rens muslingerne grundigt under den kolde hane, og sørg for, at de alle lukker i. Kasser dem, der ikke vil lukke. Sæt en gryde med olien over varmen, til olien er meget varm. Tilsæt muslinger og halvdelen af alle de ternede grøntsager. Hæld hvidvinen ved, læg låg på, og lad det hele dampe i ca. 10-12 min. Sigt væsken fra muslingerne, og kog derefter væsken ind til det halve. Tilsæt nu smør og fløde, og smag til med salt og peber. Sorter muslingerne, og kasser dem, der ikke har åbnet sig under kogningen. Tag dem ud af skallen. Fordel muslingerne i skåle sammen med den anden halvdel af de friske grøntsager og perlebyggen, hæld suppen over, og server med friske urter.

Prøv også Hvidløgssuppe med bagte hvidløg

 

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER