En delikat og cremet suppe med en god fylde fra muslinger og perlebyg og et godt frisk bid fra små tern af skalotteløg, gulerødder, porrer og blegselleri. En hurtig og dejlig forret, som nu også fint kan stå alene som et hovedmåltid, hvis den ledsages af lidt godt brød.

50 g dild, hakket
100 g olie, fx vindruekerneolie

Muslingesuppe:
150 g perlebyg
2 ½ kg muslinger
1 dl olie
3 skalotteløg, skåret i små tern
3 gulerødder, skåret i små tern
2 porrer, skåret i små tern
1 blegselleri, skåret
i små tern
½ fl hvidvin
5 dl fløde
100 g smør
Salt og peber
Friske urter, fx dild og kørvel

Prøv også Grøn thai-karrysuppe

Dildolie: Blend dild og olie i ca. 8 min., til olien bliver helt grøn og let varm. Sigt olien gennem et klæde eller en fin sigte.
Muslingesuppe: Kog perlebyggen i letsaltet vand i ca. 15 min. (følg anvisningen på pakken). Rens muslingerne grundigt under den kolde hane, og sørg for, at de alle lukker i. Kasser dem, der ikke vil lukke. Sæt en gryde med olien over varmen, til olien er meget varm. Tilsæt muslinger og halvdelen af alle de ternede grøntsager. Hæld hvidvinen ved, læg låg på, og lad det hele dampe i ca. 10-12 min. Sigt væsken fra muslingerne, og kog derefter væsken ind til det halve. Tilsæt nu smør og fløde, og smag til med salt og peber. Sorter muslingerne, og kasser dem, der ikke har åbnet sig under kogningen. Tag dem ud af skallen. Fordel muslingerne i skåle sammen med den anden halvdel af de friske grøntsager og perlebyggen, hæld suppen over, og server med friske urter.

Prøv også Hvidløgssuppe med bagte hvidløg

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *