Vegetar-curry med aubergine, peanuts og græskar

Varmende, velkrydret curry på en af efterårets dejligste råvarer, græskar. Curryen er smagt til med masser af kokosmælk, peanutbutter, ingefær og chili. Lad det hele simre, til alle smagene når hinanden, og server med masser af frisk koriander, hakkede peanuts og lidt ris.

Opskrift på curry til 6-8 pers.

1 aubergine, skåret i små tern
Salt
Olie, til stegning
1 løg, skåret i både
4 fed hvidløg, hakkede
2 cm ingefær, revet
1 rød chili, hakket
½ græskar, ca. ½ kg, fx black futsu, sweet dumpling eller hokkaido, hakket
1 ds hakkede tomater
1 ds kokosmælk
2 spsk rød karrypasta
½ l grøntsagsbouillon
1 dl peanutbutter
3 spsk brun farin
4 lime, saften af
Salt og peber
1 rød chili, hakket

Ris, ved servering
1 bdt koriander, thaibasilikum eller bredbladet persille
1 ½ dl peanuts

Prøv fx også And i panang-karry

Gnid aubergineternene i salt, og lad dem ligge i 15 min. Skyl saltet af. Varm olien op i en pande, og sauter løg og hvidløg et par minutter. Tilsæt ingefær, chili og dernæst græskar, og lad det stege et par minutter. Tilsæt aubergine, og steg videre i 3 min. Tilsæt nu hakkede tomater, kokosmælk, karrypasta og bouillon, og lad det hele koge ind, til græskarret er mørt. Det tager ca. 25-30 min. Rør peanutbutter, brun farin og limesaft i, og lad det simre videre nogle minutter. Smag til med salt og peber, og server curryen med kogte ris, frisk koriander, lidt frisk rød chili og et godt drys peanuts.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER