Salat med bagt græskar, avocado og ahorndressing

En enkel vintersalat med bagt og sødmefuldt græskar i hovedrollen, der kombineres med cremet avocado, bittert radicchio, lidt blød skarphed fra gedeosten og et frisk pust fra mynten. Server den som tilbehør til vinterens braiseringer eller lav en ekstra stor portion, og server den som hovedret med brød og smør til.

Opskrift til 4 pers.

1 lille græskar, fx hokkaido, harlequin eller tyrkish turban, skåret i både
Olivenolie
Salt og peber

Ahorndressing:
3 spsk olivenolie
1 spsk hvidvinseddike
1 tsk dijonsennep
1 tsk ahornsirup
Salt og peber

1 radicchio, revet i mindre stykker
1 stor avocado, skåret i skiver
1 bk babyleaves
½ bdt mynte
Blød gedeost, gerne fra Tebstrub Mejeri

Prøv også Braiseret kalvetykkam med svampesovs og græskar-kartoffelmos

Fordel græskarret på en bageplade, dryp med olivenolie, og drys med salt og peber. Bag græskarret i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time, til det er helt mørt og gyldent.
Ahorndressing: Rør alle ingredienser sammen, og smag til med salt og peber.
Bland radicchio, avocado, babyleaves og mynte sammen i en skål, og vend det med dressingen. Fordel det bagte græskar på salaten sammen med gedeosten, og server.

 

 

 

 

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere