Broccolisuppe med gedeost og chorizopølser

En af de nemmeste retter nogen sinde. Broccolisuppen behøver ikke flere elementer end broccoli og salt og peber. Den smuldrede gedeost på toppen smelter og gør suppen mere cremet, mens den giver suppen en ekstra smagsdimension. De ristede chorizopølser giver retten tyngde, bid og krydrer godt. Server evt. med groft brød. TIP: Giv suppen et skud kyllingefond for ekstra smag, og den kan sagtens serveres kold dagen efter.

 

Forret til 4 pers.

8 gode chorizopølser
2 broccoli
Salt og peber
Olie

½ rulle gedeost
Evt. olivenolie og citronsaft

Varm en gryde med vand til under kogepunktet, ca. 80 grader. Læg pølserne heri i 5 min. Hæld vandet fra, så gryden er halvt fyldt, og kog broccoli i et par min. Den må ikke blive for mør, og den skal beholde sin grønne farve. Blend broccoli med salt og peber og kogevandet, så det har den ønskede konsistens. Rist pølserne gyldne i lidt olie på en varm pande. Server suppen med smuldret gedeost på og pølserne ved siden af. Dryp evt. med lidt god olivenolie og citronsaft på suppen.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER