American pulled pork og slaw

Den amerikanske klassisker pulled pork tog verden med storm i starten af 00’erne, og pludselig fandtes den både på gourmetrestauranter og tankstationer. Den holder stadig.

Opskrift på 6-8 burgere/sandwich

1 svinebovklump eller nakkefilet, ca. 1 kg
4 tsk paprika
1 spsk farin
2 tsk stødt spidskommen
1 tsk cayennepeber
2 tsk flagesalt
4 fed knust hvidløg

¼ l æblecidereddike
1 dl ketchup
2 spsk brun sukker
1 spsk worcestershiresauce
½-1 tsk tabasco
½ tsk groft salt
Friskkværnet peber

Slaw:
½ knoldselleri
3 gulerødder
½ liter snittet kål
2 æbler
½ dl friskpresset citronsaft
1 tsk dijonsennep
2 tsk ahornsirup
1 dl cremefraiche
Salt, peber

6-8 store, runde bløde boller
Frillicesalat eller anden sprød salat

Prik kødet med en gaffel, og gnid det godt ind i en blanding af paprika, farin, spidskommen, cayennepeber, salt og hvidløg. Læg det i køleskabet natten over. Læg kødet i en bradepande, og sæt det i ovnen ved 100° i 12-15 timer.
Bring eddike, ketchup, sukker, worcestershiresauce, tabasco, salt og peber i kog, kog 3 minutter og afkøl.
Pensl kødet et par gange med sauce den sidste time af stegetiden, og gem resten til servering.
Slaw: Skræl knoldsellerien og gulerødderne, og riv den i strimler på et mandolinjern eller med en julienneskræller. Snit kålen og skær æblerne i smalle både og dernæst i stave.
Vend grøntsagerne i en dressing af citronsaft, sennep, sirup og cremefraiche, og smag til med salt og peber.
Træk kødet fra hinanden med to gafler. Flæk bollerne og læg dem sammen med salat, pulled pork og slaw. Server med ekstra barbecuesauce.

 

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER