Tyrkisk haloumi wrap

Grillosten halloumi har en herlig fast konsistens, som giver lidt bid til denne sandwich med masser af tzatziki, oliven, tomat og rødløg. Hurtig ret med masser af middelhavssmage.

Opskrift på 4 sandwich/fladbrød

1-2 rødløg
1 agurk
Salt
250 g græsk yoghurt 10 %
2 fed knust hvidløg
1 bdt dild
Peber
2 store tomater
100 g sorte og grønne oliven uden sten
250 g haloumi
4 tyrkiske fladbrød
Sprød salat

Skær løget i tynde skiver, drys med salt, og læg til afdrypning i en sigte.
Gem 1/3 af agurken til salsaen. Skræl resten, flæk på langs, og skrab kernerne ud.
Riv agurken groft, drys med salt, og lad det dryppe af i en sigte.
Rør yoghurt, hvidløg og hakket dild sammen. Skyl saltet af agurken, pres væden fra, og rør agurken i yoghurten. Smag til med salt og peber.
Skær resten af agurken i små tern. Halver tomaterne, skrab indmaden ud, og skær tomatkødet i små tern.
Hak oliven og bland med agurk og tomat.
Skær osten i skiver, og steg den på en grillpande ca. 1 min. på hver side.
Lun brødene og kom tzatziki, salat, ost, saltede rødløg og olivensalsa på. Rul/pak evt. brødet omkring fyldet, og nyd en fantastisk sandwich.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere