Hvorfor ikke gøre den daglige frokost til en japansk fest med et kick fra wasabi, en skarp radisesalat og masser af blid og letrøget laks? Yum.
Opskrift på 4 japanske baguette
Wasabimayo:
75 g ægte mayonnaise
1-2 tsk wasabi
1/2-1 tsk limesaft
Salt, peber
Radisesalat:
1 bdt radiser
1 spsk citron eller limesaft
1 spsk mirin
2 tsk soja
Ved anretning:
Baguette
Mizunasalat eller anden salat
300 g røget laks i skiver
Løg- og rødbedespirer
½ dl wasabipeanuts
Ærteskud
Wasabimayo: Rør mayonnaise, wasabi og limesaft sammen, og smag til med salt og peber.
Radisesalat: Rens radiserne, og skær dem i tynde skiver. Rør citronsaft, mirin og soja sammen, vend radiserne heri, og lad dem trække lidt.
Ved anretning: Flæk brødet, og smør det med wasabi-mayonnaise. Læg det sammen med mizunasalat, laks og marinerede radiser. Drys med spirer, ærteskud og wasabi-peanuts.