Japansk laksebaguette med wasabiradisesalat

Hvorfor ikke gøre den daglige frokost til en japansk fest med et kick fra wasabi, en skarp radisesalat og masser af blid og letrøget laks? Yum.

Opskrift på 4 japanske baguette

Wasabimayo:
75 g ægte mayonnaise
1-2 tsk wasabi
1/2-1 tsk limesaft
Salt, peber

Radisesalat:
1 bdt radiser
1 spsk citron eller limesaft
1 spsk mirin
2 tsk soja

Ved anretning:
Baguette
Mizunasalat eller anden salat
300 g røget laks i skiver
Løg- og rødbedespirer
½ dl wasabipeanuts
Ærteskud

Wasabimayo: Rør mayonnaise, wasabi og limesaft sammen, og smag til med salt og peber.
Radisesalat: Rens radiserne, og skær dem i tynde skiver. Rør citronsaft, mirin og soja sammen, vend radiserne heri, og lad dem trække lidt.
Ved anretning: Flæk brødet, og smør det med wasabi-mayonnaise. Læg det sammen med mizunasalat, laks og marinerede radiser. Drys med spirer, ærteskud og wasabi-peanuts.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER