Fransk baguette Nicoise

Salade Nicoise er en fantastisk fransk salatklassiker af tun, æg, tomat og oliven, men den fungerer også genialt som sandwichfyld.

Opskrift på 4 sandwich

4 æg
2 dåser tun i olivenolie (vælg en rigtig god tun fx Princip)
1-2 franske baguetter, i alt ca. 500 g
8 tsk oliventapenade
1 hoved frisesalat
1/3 agurk i skiver
1 lille gul snack peberfrugt i ringe
1 lille rød snack peberfrugt i ringe
8 cherrytomater
Oliven

Kog æggene smilende ca. 7 min., skyl i koldt vand, pil og halver dem. Sæt tunen til afdrypning. Flæk brødene, og smør dem med tapenade. Fyld dem med salat, tun, æg, agurk, peberfrugt og tomat. Kom lidt oliven i, og pynt evt. med basilikum.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER