Italienerne er verdensmestre i sandwich på farten, og flere steder i byer som Firenze er det muligt at finde små sandwichrestauranter på de mest utænkelige steder, der slet ikke har siddepladser, men blot kaster sandwich (og et glas vin) ud igennem et hul i en gammel mur. Denne sandwich er en klassiker af helt frisk og tyndstrimlet oksekød, pesto, parmesan og soltørrede tomater. Perfekt på farten eller med et glas rødvin til.

Opskrift på 4 sandwich/focaccia

Focacciabrød:
25 g gær
3 dl lunkent vand
2 tsk salt
2 spsk olivenolie
150 g fuldkornsdurum
Ca. 500 g hvedemel
2 spsk olivenolie
1 tsk groft salt
2 tsk rosmarin eller oregano

Pesto:
1 bdt basilikum
Evt. 1 fed hvidløg
1/4 dl ristede pinjekerner
1/2 dl frisk revet parmesan
1/2 dl olivenolie
Salt, peber

Ved servering:
½ focaccia (se opskrift)
75 g grøn pesto (se opskrift)
Rucola
200 g carpaccio
75 g parmesan i flager
Semi dried tomater
Evt. frisk basilikum

Focacciabrød: Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt salt, olivenolie, durum samt hvedemel lidt ad gangen. Ælt dejen godt igennem, og sæt den til hævning 1 time et varmt sted. Slå dejen ned, ælt den let igennem, og rul den ud til en stor firkant, ca. 2 cm tyk. Læg dejen på en bageplade med bagepapir, tryk nogle små fordybninger ned i dejen med fingrene, og dryp med olivenolie, og drys med salt. Lad focacciaen hæve 45 min., og bag den ved 250° i 15 min.
Pesto: Pluk basilikumbladene af stilkene, og skyl dem grundigt. Slyng vandet af. Kom basilikum, hvidløg, pinjekerner, parmesan og olivenolie i en multihakker eller foodprocessor og miks, til det er findelt. Smag til med salt og peber.
Ved servering: Del brødet i fire lige store stykker. Flæk og smør det med pesto, og læg dem sammen med masse af rucola, carpaccio, parmesan og tomat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *