Salade Niçoise med helstegt tun

En rigtig klassisk salat, der bliver ved med at fungere. Kombinationen af salt og umami fra tunen, syren fra tomaterne og blødheden fra æggene sidder lige i skabet.

Opskrift til4 pers.

3-4 æg
8 tomater, grofthakkede
Havsalt
1 fed hvidløg, knust
2 grønne peberfrugter, finthakkede
4 forårsløg, grofthakkede
1 agurk, fintsnittet
100 g sorte oliven, gerne soltørrede
½ bdt basilikum

Vinaigrette:
1 dl olivenolie
2 spsk hvidvinseddike
1 tsk honning
Salt og peber

Tun i urter:
½ bdt persille, finthakket
½ bdt purløg, finthakket
½ tsk salt
300 g tun
3 spsk olivenolie
½ citron, økologisk, revet skal og saft af

Kog æggene i 8 min., og overhæld dem derefter med koldt vand. Pil dem, og skær dem i kvarte. Kom de grofthakkede tomater i en sigte, og drys dem med havsalt. Lad dem stå i ca. 20 min., og dup dem derefter tørre med køkkenrulle. Gnid et fad med hvidløg, og anret derefter tomater, peberfrugt, forårsløg, agurk, sorte oliven, basilikum og æg på fadet.
Vinaigrette: Bland alle ingredienser, og smag til med salt og peber. Hæld vinaigretten over salaten.
Tun i urter: Bland persille og purløg med salt på en tallerken, og vend tunen i blandingen. Varm olien op på en pande til jævn varme, og steg tunen 3 min. på hver side. Skru ned for varmen, hvis krydderurterne begynder at blive brune. Skær tunen ud i skiver, kom citronskal og -saft over, og server dem til salaten.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER