Honning-elge

Humoristiske julesmåkager med en dyb, krydret smag af honning, nelliker og kanel. Har du ikke en elge-form, kan andre fint bruges.

Opskrift til ca. 40 stk.                         

800 g mel
1 spsk ingefær, stødt
½ tsk nelliker, stødt
2 tsk kanel, stødt
½ spsk bagepulver
250 g smør, blødt
2 ½ dl brun farin
1 dl honning
1 ½ dl mørk sirup
2 æg
1 øko-appelsin, revet skal af
½ øko-citron, revet skal af

Glasur:
50 g æggehvide
175 g flormelis
Evt. lidt frugtfarve

Bland mel, ingefær, nellike, kanel og bagepulver sammen i en skål. Pisk smør og brun farin lyst og luftigt i en anden skål. Pisk honning og mørk sirup i massen til en ensartet dej. Pisk æggene i et ad gangen og til sidst citrusskallen. Brug en ske til at røre melblandingen i til en ensartet dej. Del den i 4 portioner, pak dem ind i film, og stil dem på køl 1 time. Rul 1 portion dej ud på et meldrysset bord, til dejen får en tykkelse på lidt mere end ½ cm. Brug udstikkere til at stikke dejen ud, fx som honning-elge, og fordel kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag kagerne ved 180 grader i 7-10 min., til de er let brune i kanten og faste at mærke på. Lad dem køle af.
Glasur: Pisk æggehvider og flormelis sammen i en skål så længe, at glasuren bliver tyk og skinnende, og der tegner sig tydelige mærker fra elpiskeren, som ikke forsvinder, når du løfter piskeriset op. Farv evt. glasuren med lidt frugtfarve, og fyld den på en sprøjtepose. Pynt kagerne efter fri fantasi, og lad glasuren størkne, inden kagerne fyldes på kagedåser.

 

 

 

 

 

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER