Brunkager i sjove former

Vi har stykket opskriften sammen af forskellige, og vi har bl.a. fundet en del inspiration i en opskrift, som en ældre dame, der kom forbi hver uge med opskrifter fra ugeblade, havde med, fortæller Ulla Dahl, som driver caféen Moccacity i Aarhus, som har lavet opskriften til MAD&venner.

Opskrift til ca. 50 stk.

250 g mel
125 g smør
1 æg
120 g sukker
30 g brun farin
1 ½ tsk bagepulver
2 tsk kanel
1 tsk nelliker
½ tsk kardemomme
½ tsk ingefær

Alle ingredienser røres sammen i en foodprocessor, og dejen samles i hånden.
Stil evt. dejen på køl 1 time. Rul dejen ud i ca. 3 mm’s tykkelse, brug forskellige sjove forme til at stikke dejen ud med. Bag kagerne i ovnen ved 200 grader i 6-8 min.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER