Bananbrød med olivenolie og citronglasur

I USA bliver bananbrød ofte serveret til morgenmad. Det minder om vores banankage, men er mere fast i det og smager også godt med lidt smør på skiverne. Her laves brødet med citronskal, olivenolie og masser af god mørk chokolade – ideelt til en god kop eftermiddags- eller aftente, men kan selvfølgelig også spises til morgenmaden!

Opskrift til 1 brød

125 g hvedemel
125 g speltmel
125 g brun farin
1 tsk bagepulver
½ tsk salt
120 g mørk chokolade, grofthakket
¾ dl god olivenolie
2 æg
3 bananer, meget modne, mosede
¾ dl yoghurt naturel
1 spsk citronskal, revet, økologisk
1 vanillestang, kornene fra

Citronglasur:
Flormelis
Citronsaft

Bananbrød: Bland de 2 slags mel, brun farin, bagepulver og salt i en skål med chokoladen. Pisk olivenolie, æg, bananer, yoghurt, citronskal og vanillekorn sammen i en anden, og fold det forsigtigt i melblandingen til en jævn dej. Hæld dejen i en smurt form, fx en rugbrødsform på 23 x 13 cm, og bag brødet i ovnen ved 180 grader i ca. 50 min., til bananbrødet er gennembagt, men stadig fugtig. Lad kagen køle af på en rist.
Citronglasur: Rør flormelis og citronsaft sammen til en tyk glasur. Fordel glasuren på det afkølede bananbrød, og server.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere