I USA bliver bananbrød ofte serveret til morgenmad. Det minder om vores banankage, men er mere fast i det og smager også godt med lidt smør på skiverne. Her laves brødet med citronskal, olivenolie og masser af god mørk chokolade – ideelt til en god kop eftermiddags- eller aftente, men kan selvfølgelig også spises til morgenmaden!
Opskrift til 1 brød
125 g hvedemel
125 g speltmel
125 g brun farin
1 tsk bagepulver
½ tsk salt
120 g mørk chokolade, grofthakket
¾ dl god olivenolie
2 æg
3 bananer, meget modne, mosede
¾ dl yoghurt naturel
1 spsk citronskal, revet, økologisk
1 vanillestang, kornene fra
Citronglasur:
Flormelis
Citronsaft
Bananbrød: Bland de 2 slags mel, brun farin, bagepulver og salt i en skål med chokoladen. Pisk olivenolie, æg, bananer, yoghurt, citronskal og vanillekorn sammen i en anden, og fold det forsigtigt i melblandingen til en jævn dej. Hæld dejen i en smurt form, fx en rugbrødsform på 23 x 13 cm, og bag brødet i ovnen ved 180 grader i ca. 50 min., til bananbrødet er gennembagt, men stadig fugtig. Lad kagen køle af på en rist.
Citronglasur: Rør flormelis og citronsaft sammen til en tyk glasur. Fordel glasuren på det afkølede bananbrød, og server.