Pâte de fruits de Noël med syltet ingefær

Pâte de fruits er en ægte fransk petit fours-klassiker, der er en luksuriøs udgave af det danske frugtflæsk. Denne version er krydret med julens krydderier.

Opskrift til 1 stor portion

750 g abrikospuré eller blendet abrikosmarmelade
600 g sukker
20 g smør
50 g syltet ingefær, hakket
1 vanilljestang, kornene fra
30 g pektin
50 g sukker

Drys:
Sukker
Stjerneanis
Kanel
Nellike
Sort peber

Kom puré, sukker, smør, ingefær og vanillje i en sauterpande, og varm op. Tilsæt pektin og sukker, og lad massen koge op til 109 grader.* Det tager ca. 30 min. Kom massen i en form med plastfilm i bunden, og lad den blive stiv natten over. Vend massen ud, skær den i karamelstykker, og rul dem i sukker blandet med stjerneanis, kanel, nellike og sort peber.

*Brug et sukker- eller bagetermometer til at kontrollere temperaturen.

 

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere