Pâte de fruits er en ægte fransk petit fours-klassiker, der er en luksuriøs udgave af det danske frugtflæsk. Denne version er krydret med julens krydderier.
Opskrift til 1 stor portion
750 g abrikospuré eller blendet abrikosmarmelade
600 g sukker
20 g smør
50 g syltet ingefær, hakket
1 vanilljestang, kornene fra
30 g pektin
50 g sukker
Drys:
Sukker
Stjerneanis
Kanel
Nellike
Sort peber
Kom puré, sukker, smør, ingefær og vanillje i en sauterpande, og varm op. Tilsæt pektin og sukker, og lad massen koge op til 109 grader.* Det tager ca. 30 min. Kom massen i en form med plastfilm i bunden, og lad den blive stiv natten over. Vend massen ud, skær den i karamelstykker, og rul dem i sukker blandet med stjerneanis, kanel, nellike og sort peber.
*Brug et sukker- eller bagetermometer til at kontrollere temperaturen.