Hindbærrene frisker dejligt op i denne kage, som er fuld af velsmagende julemarcipan, og som har en god, sprød skorpe og et blødt indre, fortæller Ulla Dahl, indehaver af caféen Moccacity i Aarhus, som har udviklet opskriften til MAD&venner.
Opskrift til 1 kage
4 æg
300 g sukker
200 g mel
40 g kakao
1 ½ tsk bagepulver
250 g frosne bær, gerne hindbær
300 g marcipan, skåret i tynde skiver
100 g smør, skåret i tynde skiver
Pynt:
Flormelis
Sådan gør du
Kom æg og sukker i en skål, og pisk det sammen til en tyk creme. Sigt mel, kakao og bagepulver i en skål, og vend det forsigtigt i dejen. Hæld dejen i en smurt form. Vend hindbærrene i lidt mel, og fordel bær og marcipanskiver over dejen. Melet forhindrer bærrene i at falde til bunds i dejen. Fordel til sidst smørskiverne jævnt over kagen. Dæk kagen med folie, og bag den i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time. Lad kagen køle af, og drys med flormelis.