Julekage

Hindbærrene frisker dejligt op i denne kage, som er fuld af velsmagende julemarcipan, og som har en god, sprød skorpe og et blødt indre, fortæller Ulla Dahl, indehaver af caféen Moccacity i Aarhus, som har udviklet opskriften til MAD&venner.

Opskrift til 1 kage

4 æg
300 g sukker
200 g mel
40 g kakao
1 ½ tsk bagepulver
250 g frosne bær, gerne hindbær
300 g marcipan, skåret i tynde skiver
100 g smør, skåret i tynde skiver

Pynt:
Flormelis

Sådan gør du
Kom æg og sukker i en skål, og pisk det sammen til en tyk creme. Sigt mel, kakao og bagepulver i en skål, og vend det forsigtigt i dejen. Hæld dejen i en smurt form. Vend hindbærrene i lidt mel, og fordel bær og marcipanskiver over dejen. Melet forhindrer bærrene i at falde til bunds i dejen. Fordel til sidst smørskiverne jævnt over kagen. Dæk kagen med folie, og bag den i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time. Lad kagen køle af, og drys med flormelis.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere