Små saftige mandelkager afslutter den store aften sammen med en kaffe og avec. De har fået lidt vanille og mørk chokolade på toppen, bare fordi … siger kokken Trine Hahnemann om disse dejlige julekager.
Opskrift til ca. 25 kager
120 g usaltet smør
80 g smuttede mandler
1 vanillestang
120 g flormelis
3 æggehvider (90 g)
60 g mel
Glasur:
50 g mørk chokolade
Smelt smørret, og lad det køle lidt ned. Halver vanillestangen på langs, og skrab kornene ud. Hak mandlerne meget fint sammen med flormelis og vanillekorn i en foodprocessor. Rør mandelmel og æggehvider godt sammen i en skål. Vend til sidst melet i. Fyld dejen i financierforme eller andre små forme. Husk at smøre grundigt, hvis du ikke bruger silikoneforme. Bag kagerne i ca. 20 min i en 180 grader varm ovn. Lad dem køle af på en bagerist.
Glasur: Smelt chokoladen over vandbad, og kom lidt på de afkølede kager.
Tip: Det er nemmest at fylde de små forme, når du kommer dejen i en sprøjtepose.