Financiers

Små saftige mandelkager afslutter den store aften sammen med en kaffe og avec. De har fået lidt vanille og mørk chokolade på toppen, bare fordi … siger kokken Trine Hahnemann om disse dejlige julekager.

Opskrift til ca. 25 kager

120 g usaltet smør
80 g smuttede mandler
1 vanillestang
120 g flormelis
3 æggehvider (90 g)
60 g mel

Glasur:
50 g mørk chokolade

Smelt smørret, og lad det køle lidt ned. Halver vanillestangen på langs, og skrab kornene ud. Hak mandlerne meget fint sammen med flormelis og vanillekorn i en foodprocessor. Rør mandelmel og æggehvider godt sammen i en skål. Vend til sidst melet i. Fyld dejen i financierforme eller andre små forme. Husk at smøre grundigt, hvis du ikke bruger silikoneforme. Bag kagerne i ca. 20 min i en 180 grader varm ovn. Lad dem køle af på en bagerist.
Glasur: Smelt chokoladen over vandbad, og kom lidt på de afkølede kager.

Tip: Det er nemmest at fylde de små forme, når du kommer dejen i en sprøjtepose.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER