Småkager med hindbær, olivenolie og timian

Disse småkager er vildt aromatiske med blandingen af timian og frysetørrede hindbær.

Opskrift til 1 stor portion

100 g sukker
150 g smør, blødt
40 g olivenolie
1 knsp salt
2 æggeblommer
1 citron, økologisk, revet skal og saft af
250 g mel
10 g frysetørrede hindbær,* knust
1 tsk timian, finthakket

Kom sukker, smør, olivenolie og salt i en skål, og pisk det med en elpisker til en ensartet masse. Pisk æggeblommer og citronsaft i, og pisk derefter melet i. Tilsæt citronskal, frysetørrede hindbær og timian, og rør det forsigtigt i dejen. Ælt dejen hurtigt sammen, og rul den ud på bordet til en pølse, pak den ind i vita wrap, og stil den i køleskabet i 2 timer.
Skær kagerne ud i ca. ½ cm tykkelse – skær dem lidt tykkere end andre småkager, for ellers smuldrer de – og læg dem på bageplader beklædt med bagepapir. Lav lidt afstand imellem dem, så de kan vokse lidt i ovnen. Bag dem i ovnen ved 180 grader i 12-14 min. Lad dem køle af i 5 min., inden de fjernes fra bagepapiret.

* Fås i specialbutikker eller fx på specialkoebmanden.dk/

 

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere