Gammeldags pebernødder

En rigtig juleklassiker, som flittigt bliver bagt i hele december i caféen Moccacity i Aarhus, som drives af Ulla Dahl, der har lavet opskriften til MAD&venner.

Opskrift til ca. 80 stk.

250 g mel
100 g sukker
100 g smør, blødt
1 æg
½ dl fløde
½ tsk peber
½ tsk nelliker
½ tsk ingefær
½ tsk kanel
50 g sukat, hakket, kan udelades
25 g mandler, hakkede

Bland alle ingredienser sammen, og saml dejen til en pølse. Skær den ud i mindre stykker, og tril til pebernødder. Bag pebernødderne i ovnen ved 200 grader i 5-7 min.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER