Hindbærlagkage med citroncreme og kokos

En rigtig bombe! Lagkagen bliver lavet helt fra bunden med hjemmelavede lagkagebunde, hindbærmarmelade og en fløjlsblød citroncreme.

Opskrift til 1 lagkage

Hindbærsyltetøj*:
450 g hindbær
3 ½ dl sukker

Lagkagebunde:
250 g mel
1 spsk bagepulver
½ tsk salt
300 g sukker
3 tsk revet citronskal, økologisk
115 g smør, blødt
3 dl mælk, gerne sødmælk
4 store æggehvider
Smør, til formene

Citroncreme:
300 g sukker
6 store æggehvider
510 g smør, blødt
1 dl citronsaft
1 vanillestang, kornene af

3 ½ dl kokosmel

Hindbærsyltetøj: Vask bærrene, og kog dem i en gryde med sukkeret til en tyk og klar masse. Kom den varme masse i skoldede glas, og luk dem. Brug ca. 2 dl til kagen, og gem resten til et stykke nybagt franskbrød.
Lagkagebunde: Bland mel, bagepulver og salt sammen i en skål. Pisk sukker, citronskal og smør sammen i en anden skål, til det er lyst og let skummende. Pisk skiftevis mælk, æggehvider og melblandingen i massen, og pisk hele tiden kraftigt, til det bliver en ensartet og skummende dej. Smør kanterne på to runde forme med en diameter på 20 eller 22 cm med smør. Beklæd bunden med bagepapir. Fordel dejen i de to forme, og bag dem i ovnen ved 180 grader i 30-35 min., eller til de er gennembagte. Lad dem køle af.
Citroncreme: Pisk sukker og æggehvider sammen med en elpisker i en skål over vandbad. Pisk, indtil blandingen er varm at røre ved, og sukkeret er opløst. Tag skålen fra varmen, og fortsæt piskningen, til det er blevet en tyk, skinnende marengsmasse. Hæld massen over i en røremaskine, eller fortsæt med at bruge elpiskeren, til massen er kølet af. Tilsæt smørret under piskning, og pisk i 6-10 min. Massen kan på et tidspunkt godt se ud til at skille, men fortsæt med at piske, for massen vil med tiden blive en fløjlsblød creme. Tilsæt citronsaft lidt efter lidt, og pisk. Tilsæt til sidst vanillekornene.
Samling af kagen: Skær de to kagebunde vandret igennem, så du har fire lige store kagebunde. Læg en bund på et kagefad. Fordel 1/5 af citroncremen og derefter 1/3 af hindbærsyltetøjet på bunden. Fortsæt på samme måde med de næste to bunde. Læg den sidste bund på, og fordel resten af citroncremen på toppen og siderne af kagen. Brug evt. en sprøjtepose til at fordele massen og derefter en dejskraber til at gøre massen jævn. Drys kokosmel på toppen af kagen, og server med det samme.

*Skal det gå ekstra hurtigt, kan du købe et godt glas hindbærsyltetøj i supermarkedet.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER