Albóndigas
Små krydrede spanske kødboller i tomatsauce, der er en klassiker på tapasbordet. Server dem gerne med lidt brød og helst som en del af et
Små krydrede spanske kødboller i tomatsauce, der er en klassiker på tapasbordet. Server dem gerne med lidt brød og helst som en del af et
Tomater, og især kernerne, indeholder en god del umami, hvilket gør dem velegnede til at fremhæve andre smage. Det er derfor ikke så underligt, at
Det her er en version af den klassiske sydfranske klipfiske-mousse. Traditionelt er det en blanding af klipfisk og kartofler. Her er brandaden uden kartoffel og
Tortilla er spansk for æggekage med fyld, og det er svært at opstøve en tapasbar uden den på menuen. Her fyldes den med kartofler og
Ultratynde skiver af bresaola serveret med rucola og parmesan, som det ser ud over hele Italien og ikke mindst i den nordlige provins Lombardiet, hvor
Den hvide knasende bar kommer fra Nestlé, der ellers startede med at producere mælkepulver og sidenhen kondenseret mælk, der var billigere efter førsteverdenskrig. Prøv også
Tomatbrød er hjertet af det catalanske køkken omkring Barcelona, og de spiser lige så gerne skiver af brød gnedet med hvidløg og tomat og toppet
Rejer i ”overfrakke” kan oversættelsen lyde, og rejerne er da også først blevet svøbt i en dejfrakke og dernæst dyppet i et varmt oliebad, så
Blæksprutter er endnu en klassisk spansk råvare, men faktisk findes der masser af blæksprutter i de danske farvande, som kan fås hos fiskehandleren – resten
Allioli bestod oprindelig kun af hvidløg og olivenolie, men siden har den udviklet sig til en rigtig cremet mayonnaise. Den er ideel sammen med alverdens
Når der skal serveres snacks, kan man enten gøre dette inden forretten, som en lille appetizer, eller efter desserten, som noget at gå hjem på. Snacks er godt at have på bordet til gæsterne, så man har noget at indtage imens man hygger sig og får en god snak om alt og intet.
Det er klart, at disse snacks skal ikke ligge alt for tungt i maven, hvis de skal fungere som snack før forret, eller efter desserten for den sags skyld, men hvis de blot skal på bordet til en spilleaften, hvor der ikke skal indtages andet mad, kan man tillade sig lidt mere.
Inden forretten, skal appetiten vækkes til livs, og dette gøres ofte ved at servere noget salte, som kan sætte gang i både madlyst og smagssansen. Det kan man som regel gøre ved at servere quesadilla og pico de gallo, der indeholder tomater, løg, chili, koriander, limesaft, salt og små tortillas. Picoen er en mexicansk frisk salsa af tomat, chili og løg, og smager også godt efter et par opbevaringsdage i køleskabet, med tortillachips til.
Derudover kan det være lækkert at få serveret tørrede rejer med urter i wontondej med thaidip. Wontondej bliver viklet rundt om noget fyld, friturestegt og serveres med tørrede rejser, sesam og purløg, og egner sig især godt som snacks inden en forret, fordi de netop er så lette at klemme ned, men der er stadig en masse smag at hente, som kan vække appetiten. Tørrede rejer fås hos asiatiske forretninger eller asiatiske grønthandlere, og kan desuden også bestilles på nettet.
Efter desserten er man godt mæt, og hvis der serveres snacks, skal det ikke være noget særlig tungt, men blot en lækker afslutning på aftenen. Man kan byde gæsterne på klassiske, sprøde rugbrødschips med havsalt og dijondip til at have noget at snacke på inden turen går hjem. En ret simpel måde at lave rugbrødschipsene på, er, at skære rugbrødet i skiver og dække det med olivenolie og salt; disse skal blot bages ved 180 grader i 15 minutter, og så er de klar. I de 15 minutter kan man passende blande en dip af mayonnaise, sennep, hvidløg, salt og peber, således at man har noget at dyppe i.
Man kan naturligvis også lave en yoghurtdip på naturel yoghurt, mynte, skalotteløg, salg, peber og citronsaft, og så stege en omgang papadum til, eller blot benytte yoghurtdippen til rugbrødschips. Det er alt efter præference.
Skal man kun stå for, at servere snacks ved en hyggeaften, og ikke servere andre måltider, kan man lettere udfolde indholdet af sine snacks. Man kan eksempelvis begive sig ud i, at lave og servere makiruller med syltede svampe og sesam, altså vegetarsushi. Thomas Hess fra Aarstiderne har her fundet på at fylde sushirisene med avocado, syltede svampe og sesam.
Er man ikke vant til at lave hjemmelavet sushi, skal man blot skylle sine sushiris 3-4 gange, indtil vandet er klart ved skylning, koge risene og lade dem trække i riseddike, rørsukker og lidt salt. Dernæst skal de fyldes med det ønskede fyld, rulles og nydes. Det er lettere end det lyder, og behøver bestemt ikke at være pænt.
Ordet bisque stammer sandsynligvis fra Biscayabugten, og oprindelig var det en meget stærk ret med kød og vildt. I 1700-tallet blev det almindeligt at bruge
Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt
Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med
Skorzonerrødder bliver nogle gange kaldt østers-rødder, for dens smag har nogle toner tilfælles med de salte havdyr, og derfor er de oplagte at inkorporere i
Det lyse krabbekød har en let sødlig og mild smag i familie med rejer og hummer, mens det mørke kød har en dybere og mere
I Syd- og Latinamerika er ceviche en populær ret, der laves på alle typer af hvid fisk. Metoden er enkel og består i at dryppe
Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms
En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke
Når du planlægger et ferieophold i Skagen, er det vigtigt at finde det rette sted
Rejser til Italien med Best Travel er en oplevelse ud over det sædvanlige. Italien er
Det kan være spændende og tidskrævende at starte en ny virksomhed. Der er så mange
At finde et hotel med morgenmad kan være en god måde at sikre en bekvem