Snack

Albóndigas

Små krydrede spanske kødboller i tomatsauce, der er en klassiker på tapasbordet. Server dem gerne med lidt brød og helst som en del af et

Læs mere

Brandade-mayonnaise

Det her er en version af den klassiske sydfranske klipfiske-mousse. Traditionelt er det en blanding af klipfisk og kartofler. Her er brandaden uden kartoffel og

Læs mere

Tortilla española

Tortilla er spansk for æggekage med fyld, og det er svært at opstøve en tapasbar uden den på menuen. Her fyldes den med kartofler og

Læs mere

Hjemmelavet Hvid Crunch

Den hvide knasende bar kommer fra Nestlé, der ellers startede med at producere mælkepulver og sidenhen kondenseret mælk, der var billigere efter førsteverdenskrig. Prøv også

Læs mere

Pan con tomate

Tomatbrød er hjertet af det catalanske køkken omkring Barcelona, og de spiser lige så gerne skiver af brød gnedet med hvidløg og tomat og toppet

Læs mere

Gambas a la gabardina

Rejer i ”overfrakke” kan oversættelsen lyde, og rejerne er da også først blevet svøbt i en dejfrakke og dernæst dyppet i et varmt oliebad, så

Læs mere

Calamares a la romana

Blæksprutter er endnu en klassisk spansk råvare, men faktisk findes der masser af blæksprutter i de danske farvande, som kan fås hos fiskehandleren – resten

Læs mere

Gratinerede alliolibrød

Allioli bestod oprindelig kun af hvidløg og olivenolie, men siden har den udviklet sig til en rigtig cremet mayonnaise. Den er ideel sammen med alverdens

Læs mere

 

Lækre snacks

Når der skal serveres snacks, kan man enten gøre dette inden forretten, som en lille appetizer, eller efter desserten, som noget at gå hjem på. Snacks er godt at have på bordet til gæsterne, så man har noget at indtage imens man hygger sig og får en god snak om alt og intet.

Det er klart, at disse snacks skal ikke ligge alt for tungt i maven, hvis de skal fungere som snack før forret, eller efter desserten for den sags skyld, men hvis de blot skal på bordet til en spilleaften, hvor der ikke skal indtages andet mad, kan man tillade sig lidt mere.

Snacks før forretten

Inden forretten, skal appetiten vækkes til livs, og dette gøres ofte ved at servere noget salte, som kan sætte gang i både madlyst og smagssansen. Det kan man som regel gøre ved at servere quesadilla og pico de gallo, der indeholder tomater, løg, chili, koriander, limesaft, salt og små tortillas. Picoen er en mexicansk frisk salsa af tomat, chili og løg, og smager også godt efter et par opbevaringsdage i køleskabet, med tortillachips til. 

Derudover kan det være lækkert at få serveret tørrede rejer med urter i wontondej med thaidip. Wontondej bliver viklet rundt om noget fyld, friturestegt og serveres med tørrede rejser, sesam og purløg, og egner sig især godt som snacks inden en forret, fordi de netop er så lette at klemme ned, men der er stadig en masse smag at hente, som kan vække appetiten. Tørrede rejer fås hos asiatiske forretninger eller asiatiske grønthandlere, og kan desuden også bestilles på nettet. 

Snacks efter desserten

Efter desserten er man godt mæt, og hvis der serveres snacks, skal det ikke være noget særlig tungt, men blot en lækker afslutning på aftenen. Man kan byde gæsterne på klassiske, sprøde rugbrødschips med havsalt og dijondip til at have noget at snacke på inden turen går hjem. En ret simpel måde at lave rugbrødschipsene på, er, at skære rugbrødet i skiver og dække det med olivenolie og salt; disse skal blot bages ved 180 grader i 15 minutter, og så er de klar. I de 15 minutter kan man passende blande en dip af mayonnaise, sennep, hvidløg, salt og peber, således at man har noget at dyppe i.

Man kan naturligvis også lave en yoghurtdip på naturel yoghurt, mynte, skalotteløg, salg, peber og citronsaft, og så stege en omgang papadum til, eller blot benytte yoghurtdippen til rugbrødschips. Det er alt efter præference. 

Snacks foruden andre måltider

Skal man kun stå for, at servere snacks ved en hyggeaften, og ikke servere andre måltider, kan man lettere udfolde indholdet af sine snacks. Man kan eksempelvis begive sig ud i, at lave og servere makiruller med syltede svampe og sesam, altså vegetarsushi. Thomas Hess fra Aarstiderne har her fundet på at fylde sushirisene med avocado, syltede svampe og sesam. 

Er man ikke vant til at lave hjemmelavet sushi, skal man blot skylle sine sushiris 3-4 gange, indtil vandet er klart ved skylning, koge risene og lade dem trække i riseddike, rørsukker og lidt salt. Dernæst skal de fyldes med det ønskede fyld, rulles og nydes. Det er lettere end det lyder, og behøver bestemt ikke at være pænt. 

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER