Brandade-mayonnaise

Det her er en version af den klassiske sydfranske klipfiske-mousse. Traditionelt er det en blanding af klipfisk og kartofler. Her er brandaden uden kartoffel og meget mere koncentreret i form af en dip. Mayoen er lavet med frisk saltet torsk i stedet for klipfisk. Det er en ret, der er udviklet af Adam Price og i en periode er blevet serveret på restauranten Brdr. Price.

Opskrift til 1 stor portion

4 dl mælk
200 g torskefilet
4-6 fed hvid­løg
2-3 ægge­blommer
2 spsk sherry-eddike
4 dl vindruekerne­olie
Citron­saft (evt. lidt skal)
Salt og peber
Evt. 1 spsk. cremefraiche 38 %

Kog mælken op i en gryde. Pocher torsken og de pillede hvidløgs­fed heri i ca. 3 min. Tag gryden af varmen, og lad fisken stå i mælken og køle af. Når torsken har fået stuetemperatur, tag den da op af mælken, og kom den i en blender sammen med hvidløgene. Kom æggeblommerne og eddike ved. Kør blenderen på laveste trin, og hæld nu i en meget tynd stråle olien i blandingen, så det bliver til en mayonnaise. Smag til med citronsaft og eventuelt lidt skal og salt og peber. Mayoen kan lettes med en spise­skefuld cremefraiche 38 %, hvis du synes, den bliver for fed.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER