Rød løber med paté de fruit på hybenrose

Smør, sødme og fløde kendetegner den håndlavede rødkitost, Rød løber, fra Gjesing Mejeri. Osten rummer toner af mark, stald og blomst, hvilket bliver fint understreget af hybenrosesmagen, og sødmen fra paté de fruit giver et behageligt modspil til ostens svage bitre toner og skimmelkarakteren. Prøv også Ost med syltede pærer Opskrift på 1 portion Hybenpuré*: […]

Fiske-slider med sprød søtunge, portobello-remoulade, salturt og spinatblade

Søtunge er en af de lækreste fisk, der lever i farvandet omkring os. Den er på niveau med pighvar og havtaske, men fladfisken ligger også i den tungere ende af prisskalaen, så den kan erstattes af rødspætte eller skrubber. Her er søtungen paneret i knust cornflakes for at give den en ekstra sprødhed, før den […]

Crab Toast

I USA spiser de mere skaldyr end i Danmark, da det er langt billigere, og de finder tit vej til grillen. Krabben er især en fast spiller til BBQ-fester i syden, hvor den kan tilberedes på mange måder – grillet, kogt eller braiseret. Der bliver typisk ikke gjort meget ved krabben, fordi den er så […]

Vagtelæg med krydret rosmarinsalt

Små delikate og dekorative bidder af bløde og milde vagtelæg dyppet i krydret rosmarinsalt. Ideelle som en velkomstsnack med et godt glas hvidvin eller som et lille festligt mellemmåltid. Opskrift til 4 pers. 10-12 vagtelæg* Rosmarinsalt: ½ dl flaget havsalt 1-2 tsk rosmarin, tørret Kom vagtelæggene i kogende vand, og kog dem i 3-4 min. […]

Bruschetta med persillepesto og tallegio

Den cremede italienske tallegio har en forførende mild smag og en elegant konsistens, der gør den velegnet til at spille hovedrollen på en bruschetta sammen med et godt lag hjemmelavet persillepesto, oliven og sprødristede mandler med et hint af safran. Opskrift til 6 pers. Persillepesto: 1 bdt bredbladet persille 1 fed hvidløg 25 g hasselnødder […]

Grønkålschips med cajun-spice og dip

Glem alt om bitter kålsmag og sundheds-undertoner med disse knasende grønkålschips, der dyppes i en spicy dip. Server dem som snack til et godt glas øl eller en lille forret. Opskrift til 1 stor portion chips 1 bdt grønkål, vasket og helt tørret 2 spsk olivenolie Cajun-spice* Olie Dip: 2 dl græsk yoghurt Cajun-spice*, efter […]

Havgus med druer i karamel med lavendel

Blot to kilometer fra Vadehavet går køerne fra Nygård og græsser, hvilket giver deres foder et ekstra skud salt, og det afspejler sig i mælkens smag. Osten har en mild nøddesmag, der står rigtig godt til druernes sødme og lavendelblomsternes flora. Det er nærmest en sprød ost med knas fra de dannede krystaller, som alligevel […]

Lykkebjerg med tomatmarmelade

Lykkebjerg er Arla Unikas første råmælksost, og mælken stammer, måske ikke så overraskende, fra en prisbelønnet gård af samme navn. Mælken kommer i hænderne på ostemesteren Gert på Tistrup Mejeri, som sørger for, at osten får sin krydrede smag og noter af stald, på den gode måde! Osten får her et sødligt, men dog stadig […]

Oste-scones med hjemmelavet friskost

Disse scones er ideelle til en morgen eller frokost med tømmermænd, for de er salte, rosmarinkrydrede og fulde af kraftig ost. Server dem med hjemmelavet friskost, som du giver smag efter, hvad du har liggende. Her er de rullet i chili og rosmarin og citron, men de kan også rulles i krydret havsalt for at […]

Æbler i tempuradej med sirupsdip af appelsin og chili

En rigtig æblesnack, som skal spises med det samme, for så holder æblerne sig sprøde, og hvis de er lune, suger de også godt af den søde og stærke dip Opskrift til 6- 8 pers. Sirupsdip med appelsin og chili*: 2 ½ dl vand 125 g rørsukker 1 rød chili, udkernet og snittet ½ vanillestang, […]