Tortilla española

Tortilla er spansk for æggekage med fyld, og det er svært at opstøve en tapasbar uden den på menuen. Her fyldes den med kartofler og bages i ovnen, inden den stikkes ud i elegante bidder og serveres med lidt saltet laks. En nem opskrift til mange. Spanierne siger, at en god tortilla skal kunne bøjes uden at knække – prøv selv!

Prøv også Pan de tomate

Opskrift på 20 skiver tortilla / Snack eller forret til 4 pers.

Saltet laks:
400 g helt frisk laksefilet med skindside
2 spsk salt + 2 tsk sukker
Frisk mynte eller purløg

Tortilla:
2 løg, hakkede
2 spsk olivenolie
500 g faste kartofler, kogte, pillede og skåret i tern eller skiver
10 æg, str. L
Salt og friskkværnet peber
1 dl hakkede krydderurter, fx persille, kørvel og purløg

Saltet laks: Fjern evt. ben fra laksen. Bland salt og sukker, gnid fisken med blandingen, og lad den trække i køleskabet i min. 6 timer og gerne til næste dag.
Tortilla: Sauter løgene bløde i olivenolie et par minutter under omrøring. Tilsæt kartoflerne, og sauter dem med i et par minutter. Pisk æggene med salt og peber i en skål. Vend løg- og kartoffelfyldet samt krydderurterne i, og smag til med salt og friskkværnet peber. Beklæd en lille bradepande eller et ildfast fad på ca. 30 x 22 cm med bagepapir, hæld kartoffel-æggemassen i, og bag tortillaen gylden og fast i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min. Tag formen ud, og lad tortillaen afkøle.
Ved servering: Vend tortillaen over på et stykke bagepapir, og udstik den eller skær den i mindre stykker. Skær laksen i tynde skiver, læg en skive på toppen af hver tortilla, pynt med mynte eller purløg, og server.

Prøv også Calamares a la romana

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER