Tørrede rejer med urter i wontondej med thaidip

Ofte bliver wontondej viklet rundt om noget fyld og derefter friturestegt, men i denne opskrift skal dejen først drysses med tørrede rejer, sesam og purløg og derefter en lyntur i ovnen. De egner sig rigtig godt som snacks eller som et knasende element i en salat. De tørrede rejer fås hos asiatiske grønthandlere eller bestilles over nettet.

Opskrift til 16 stk.

16 wonton-dejplader*
2 spsk olivenolie
1 dl tørrede rejer*, friske og afdryppede rejer kan også bruges
½ bdt purløg, fintsnittet
2 spsk sorte sesamfrø
Salt
1 flaske sød chilisauce

Læg alle wonton-pladerne på et eller to stykker bagepapir, som er smurt med olivenolie. Pensl en wonton-plade ad gangen med vand, drys med lidt rejer, purløg, sesam og salt. Bag pladerne i en forvarmet ovn ved 185 grader i 3-5 min., til de er sprøde og gyldne.
Server med sød chilisauce eller en anden krydret sauce. Kolde pilsnere klæder disse sprøde snacks.

* Kan købes hos den asiatiske købmand.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere