Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms selv af en fast dal (indisk linse-suppe), som pureres og smøres fladt ud på en bageplade, og derefter kan de tørres ved lav varme i ovnen, inden de ryger i frituren. Brødene er geniale at spise til selvsamme dal eller som tilbehør til grøntsagsretter eller curry’er.

Opskrift til 4-8 pers.

Yoghurtdip:
1½ dl yoghurt naturel
½ bdt mynte, skåret i meget tynde strimler
1 skalotteløg, skåret i fine tern
Havsalt og sort peber
Citronsaft
Evt. lidt frisk chili

Olie, til stegning
1 pk pappadoms

Prøv også Garam masala pulled pork med krydret slaw og fladbrød

Yoghurtdip: Rør yoghurt med mynte og skalotteløg. Tilsmag med havsalt, sort peber, citron og evt. lidt frisk chili.
Varm olien op på en pande, og steg en pappadom ad gangen sprød i olien.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere