Albóndigas

Små krydrede spanske kødboller i tomatsauce, der er en klassiker på tapasbordet. Server dem gerne med lidt brød og helst som en del af et større tapasbord. Opskriften er også delikat at gange op og bruge til en intens gang pasta med kødboller en dag, hvor tiden ikke lige er til at lave det store tapasbord.

Prøv også Tortilla española

300 g hakket kalv- og flæsk
½ løg, finthakket
2 fed hvidløg, knuste
2 spsk persille, hakket
½ tsk muskatnød, reven
½ tsk nellike, stødt
1 dl rasp
1 æg
Salt og peber
Lidt mel
2 spsk olie, til bruning

Tomatsauce:
1 dl hvidvin
1 ds flåede, hakkede tomater
Ca. 1 dl vand
2 fed hvidløg, knuste
½ løg, hakket
1-2 laurbærblade
½-1 tsk røget spansk paprika

Ælt eller rør kødet med alle de øvrige ingredienser undtagen olien. Del, og form farsen til valnøddestore kugler, og drys dem med lidt mel. Varm olien i en stor pande, og brun kødbollerne på alle sider – ryst panden undervejs, så får de en flot facon. Reducer varmen, og tilsæt alle ingredienser til tomatsaucen. Lad det hele simre under låg i 20-30 min., til saucen er kogt ind. Smag til med yderligere krydderier, og server.

Prøv også Pan con tomate

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere