Granatæbler med hjemmelavet marcipan

Det er ikke den store videnskab at lave hjemmelavet marcipan, men til gengæld kræver det rigtig gode råvarer, så gå efter nogle mandler af god kvalitet. Den friske marcipan behøver ikke selskab af andet end friske granatæbler for at være en stor gastronomisk oplevelse. Her får du kokken Thomas Hess fra Aarstidernes opskrift. Opskrift til […]

Hjemmelavet flydende Daim

En genialitet i al sin enkelhed. En sprød mandelkaramel betrukket med chokolade. That´s it, og så er alle glade. Daim er opfundet af det svenske Marabou i starten af 1950´erne under navnet Dajm. Prøv også Hjemmelavet Bounty-bar Opskrift til 4. pers. Mandelkaramel: 1 dl sirup 50 g smør 2 dl sukker ½ dl mandler, smuttede […]

Chokoladetærte med appelsin

Appelsinmarmelade, appelsinlikør, mandelfyld og chokolade er hovedingredienserne i tærten, som på den mest behagelige vis kombinerer den lidt tunge chokolade med vinterens syrlige citrus. Tærten har godt af at stå et døgns tid, for så samler smagene sig for alvor, men den kan naturligvis også spises på dagen. Prøv også Tarte tatin Opskrift på 1 […]

Pâte de fruits med solbær og vanille

Også kendt som ”flæsk”: saftigt og let vingummiagtig konfekt med stor bær-aroma. Du kan sagtens erstatte solbærrene med andre bær, fx hindbær eller passionsfrugt. Opskrift på ca. 35 stk. 5 dl solbær, frosne og optøede* 3 dl vand 1 dl glukosesirup 1 ¼ dl sukker 6 blade husblas Olie, til formene 1 dl sukker, til […]

Lakridskarameller

En rigtig fuldfed karameloplevelse med et solidt pift af lakrids. Karamellerne kan også sagtens laves uden lakrids, men fx med lidt havsalt i stedet. Opskrift på1 stor portion 400 g sukker 200 g lys muscovadosukker eller rørsukker 2 ½ dl sirup, gerne rørsukkersirup 2 ½ dl kondenseret mælk* ½ l piskefløde 230 g smør 4 […]

Fyldt chokolade med karamel og banan

Opskrift til ca. 50 fyldte chokolader 300 g piskefløde 120 g glukosesirup 180 g sukker 1-2 modne bananer 1 vanillestang, stang og kornene af 150 g mælke- chokolade, gerne Valrhonas Jivara 40 % 75 g smør 600 g mørk chokolade, 60 % 1 form til støbte chokolader Varm forsigtigt piskefløde og glukosesirup op i en […]

Stribede marengskys

I England har to kvinder under navnet Meringue Girls sat sig for at gøre marengs moderne igen, og deres metode er at lave et farveorgie af stribede små kys. Det har vist sig, at briterne er vilde med såvel konceptet som de små marengs. Her er danske Sarah Bregendahl Støvrings version af de stribede kys, […]

Ris a la mande – den klassiske juledessert

Ingen jul uden den klassiske juledessert over dem alle – ris a la mande. Her leger Trine Hahnemann ikke med selve ris a la manden, men med tilbehøret, iden hun serverer den med en syrlig og letbitter tranebær-appelsinsauce. Det tager noget af fedmen fra fløden, men det er også lidt farligt – så kan man […]

Hjemmelavet Bounty-bar

Chokoladen, der som ingen andre produkter – måske med undtagelse af Pina Colada – fører tankerne hen på en øde kridhvid sandstrand med vajende palmer og turkis bølgeskvulp. De legendariske bounty-reklamer er bl.a. optaget i den dominikanske republik og i Sierra Leone i Afrika, og de har fået os til at forbinde kombinationen af chokolade […]

Festlig Isbombe med passionsfrugt hvid chokolade og lakrids

4 isbomber Lakridsbund: 1 ½ past æggehvide 75 g sukker 50 g mandelmel 1 tsk lakridspulver Passionsfrugt- sorbet: 8 passionsfrugter 100 g sukker 100 g vand Lidt citronsaft Chokoladeskal: 100 g hvid chokolade 1 tsk lakridspulver Desuden:  Halvkuglesilikoneforme* Lakridsbund: Pisk æggehvider og sukker til marengs. Vend mandelmel og lakridspulver i marengsen, og smør dejen ud […]