En rigtig dansk mælkedessert, der minder lidt om italienernes panna cotta, men som er mere blød og mindre fed pga. mælken, forklarer kok og madskribent Katrine Klinken, som står bag opskriften.

Opskrift til 4 pers.

2 ½ dl sødmælk, fx Jersey Maxi Sødmælk fra Thise*
200 g cremefraiche 38 %
2 blade husblas
½ l vand
2 friske æggeblommer, evt. past.
75 g rørsukker
½ vanillestang, kornene af
150 g brombær
Ca. 2 spsk lynghonning eller anden flydende honning, gerne friskslynget

Afmål mælk og cremefraiche, og stil det til side. Find 4 glas frem, enten dessertglas, vand- eller vinglas.
Læg husblasbladene i blød i koldt vand ca. 5 min. Kog ½ l vand i en gryde til et vandbad. Knug vandet ud af husblassen, og kom den i en skål. Sæt skålen over det kogende vand, og lad husblassen smelte og køle lidt af.
Pisk æggeblommer skummende med sukker og vanillekorn med en håndmikser. Pisk videre, mens den flydende husblas hældes i æggeskummet i en stråle. Vend straks cremefraiche og mælk i, så cremen bliver ensartet. Fordel den i glassene med det samme. Sæt glassene i køleskabet ca. 1 time, til fromagen er stivnet. Fromagen indeholder ikke så meget husblas og kan derfor ikke stivne i en randform og vendes ud. Mos brombærrene med honning, og kom blandingen på toppen af desserten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *