En tricolore, der giver så absolut baghjul til den i køledisken med sin blanding af pistacieis, vaniljeis og blød hindbærsorbet.

Opskrift til 8-10 pers.

Pistacieis:
4 æggeblommer, past.
200 g pistaciemasse*
4 dl piskefløde
50 g pistacienødder, gerne de usaltede, hakkede

Hindbærsorbet:
¾ dl vand
1 ½ dl sukker
450 g hindbær

Vanilleis:
2 æggeblommer, past.
2 hele æg, past.
175 g sukker
1 vanillestang, kornene fra
2 dl mælk
4 dl piskefløde

Pistacieis: Pisk æggeblommer og pistaciemasse sammen. Pisk fløden til flødeskum i en anden skål, og vend den i pistaciemassen sammen med hakkede pistacienødder. Kom isen i en form, glat overfladen med en dejskraber, og sæt den i fryseren, til isen er fast. Det tager ca. 4-6 timer.
Hindbærsorbet: Bring vand og sukker i kog, og kog, til sukkeret er opløst. Afkøl sukkerlagen. Blend derefter hindbærrene med sukkerlagen, og si massen for hindbærkerner. Frys sorbeten i en ismaskine**. Kom den frosne sorbet i formen med pistacieisen, og fordel den oven på pistacieisen. Glat igen overfladen.
Vanilleis: Pisk æggeblommer, æg, sukker og vanillekorn luftigt og skummende. Varm mælken op til kogepunktet, og hæld den i æggemassen under piskning. Kom blandingen tilbage i gryden, og varm op under omrøring, til den er let cremet og begynder at tykne, men den må ikke koge. Afkøl cremen. Pisk fløden til flødeskum, og vend den sammen med den afkølede creme. Fordel vanillecremen oven på sorbeten, og sæt den i fryseren, til den er frossen.

*Pistaciemasse er lavet af findelte pistacienødder, sukker og vand. Det kan købes i velassorterede supermarkeder.
**Hvis du ikke har en ismaskine, så kom iscremen eller sorbetmassen i en skål, og sæt den i fryseren, til den er næsten helt frossen. Rør gerne nogle gange under indfrysningen. Kom den frosne is i en foodprocessor eller multihakker, og mix, til den har konsistens som softice. På den måde får du knust iskrystallerne, og du får en cremet is.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *