Isvafler med salte sukkerglaserede pecannødder

Isen er lavet med aromatisk ahornsirup og cremet fløde, mens pecannødderne (eller andre nødder, du lige har ved hånden) bliver knasende i rørsukkersirup.

Opskrift på ca. 6-8 store vafler

2 æggeblommer, past.
3 æg, past.
75 g ahornsirup
100 g farin
2 spsk rørsukkersirup*
2 spsk sukker
100 g saltede pecannødder eller almindelige**
1/2 l piskefløde

Pisk æggeblommer, æg, ahornsirup og farin luftigt og cremet over vandbad, og sæt det til afkøling. Smelt rørsukkersirup og sukker på en pande, og vend pecannødderne i karamelmassen. Hvis du bruger almindelige pecannødder, skal de drysses med en anelse flagesalt. Spred nødderne ud på et stykke bagepapir, og lad dem køle af.
Pisk fløden til flødeskum. Hak 2/3 af nødderne, og vend dem i æggecremen sammen med flødeskummet. Kom iscremen i en bøtte, og sæt den i fryseren ca. 4 timer, til den er frosset. Rør evt. forsigtigt i isen et par gange under indfrysningen. Dyp evt. isvaflerne i smeltet mørk chokolade. Kugl isen op, og kom den i vaflerne, drys med resten af de glaserede pecannødder, og server.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere