Macarons med jordbær- og hvid chokoladeis

Denne ret er en moderne fortolkning af klassikeren is med vafler, hvor vaflen består af macarons, og fyldet er forførende jordbær- og hvid chokoladeis.

Opskrift til ca. 8 stk

Jordbær- og hvid chokoladeis:
4 æggeblommer, past.
75 g sukker
½ vanillestang, kornene fra
2 dl sødmælk
3 dl piskefløde
150 g hvid chokolade, hakket
200 g jordbær

Macarons:
100 g mandler, smuttede
2 ½ dl flormelis
1 spsk hvedemel
2 æggehvider, past. og ved stuetemperatur
2 spsk sukker

Jordbær- og hvid chokoladeis: Pisk æggeblommer, sukker og vanillekorn luftigt. Varm mælk og fløde op til kogepunktet i en stor gryde, og hæld det langsomt i æggemassen under piskning. Kom massen tilbage i gryden, og varm den op under omrøring, til den er let cremet. Den må endelig ikke koge. Kom chokoladen i, og smelt den i den varme creme. Sæt cremen i fryseren i en beholder med låg.
Mos jordbærrene med en stavblender, og rør jordbærmosen i den let afkølede iscreme, og sæt derefter cremen tilbage i fryseren, og lad den stå i 4-6 timer.
Macarons: Findel mandlerne sammen med flormelis og hvedemel i en multihakker eller foodprocessor. Pisk æggehviderne luftige, næsten stive, i en skål, tilsæt sukker, og pisk, til æggehviderne er stive. Vend mandelsukkeret i æggehviderne, og slå samtidig en smule af luften ud af hviderne (der skal stadig være noget luft tilbage i hviderne), indtil massen er ensartet.
Kom makronmassen i en sprøjtepose med en tylle på ca. 10 mm, eller brug en plasticpose, og klip et hul på 10 mm i diameter. Sprøjt makronerne ud til små runde kager på en bageplade beklædt med bagepapir – der skal være 24 stk. i alt. Lad makronerne stå mindst 20 min., så de kan tørre lidt, og bag dem derefter i ovnen i ca. 15 min. ved 160 grader. Lad dem hvile et par minutter, inden de pilles af bagepapiret.
Samling: Læg makronerne til afkøling på bageristen, og match dem to og to, så de passer rimelig godt sammen i størrelsen. Læg makronerne sammen om små iskugler, og opbevar dem i fryseren, indtil de skal spises.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere