Den blide flødedessert minder i konsistensen om budding og er et dejligt punktum for en god middag. Ud over en liflig smag af kaffe skal der også kanel, kardemomme og nelliker i denne udgave, hvilket gør den ekstra aromatisk. Prikken over i’et er et skvæt hjemmelavet kaffesirup og et par kaffebønner på toppen.
Opskrift til 6 pers.
4 dl piskefløde
15 knuste kaffebønner
6 kardemommekapsler
6 nelliker
¼ kanelstang
½ vanillestang, kornene af
50 g lyst rørsukker
1 dl tyk kokosmælk
1 tsk pulverkaffe
3 blade husblas
Sirup:
1 dl vand
50 g lyst rørsukker
30 kaffebønner, knuste
½ kanelstang
Varm fløde op til kogepunktet med kaffe, kardemomme, nelliker og kanel. Tag gryden af varmen, og lad fløden trække med krydderierne i ca. 30 min. Si krydderierne fra. Varm fløden langsomt op igen, og tilsæt vanillekorn og rørsukker. Rør rundt, til sukkeret er opløst, og tilsæt kokosmælken. Tilsæt pulverkaffe, og tag gryden af varmen, når kaffen er opløst. Lad blandingen køle i ca. 10 min. Udblød husblas i koldt vand, og smelt det med det vand, der hænger ved, enten over vandbad eller 4 sek. i en microovn. Rør den smeltede husblas i flødeblandingen, og kom den i de ønskede serveringsglas eller skåle. Lad panna cotta’en sætte sig på køl i nogle timer eller natten over.
Sirup: Kom alle ingredienser i en gryde, og kog siruppen ind til det halve. Undgå at røre under kogningen, men sving forsigtigt gryden fra side til side i stedet. Si kaffe og kanel fra, og køl siruppen ned. Læg et ganske tyndt lag sirup på hver panna cotta ved servering, og pynt evt. med et par hele kaffebønner.