Rabarbersorbet og rabarbergrød med yoghurtcreme

Der findes næppe noget mere forfriskende end sorbet-is på en varm sommerdag, og en af de mest sommersæson-bestemte råvarer er rabarber. Lav din egen rabarbersorbet, og spis den alene eller som en mundrenser mellem retterne i en større menu. Eller du kan gøre som kokken Morten Køster og som her lade den indgå i en lækker rabarberdessert. Sorbet er nemlig en af de nemmeste desserter at lave.

Opskrift til 4 pers.

Sukkerlage:
½ l vand
400 g sukker
3 spsk glucose

Rabarbergrød:
1 bdt danske rabarber, røde
250 g sukker
1 citron
2 vaniljestænger

Rabarber-sorbet:
1 bdt danske rabarber, røde
250 g sukker

Yoghurtcreme:
¼ l sødmælk
200 g sukker
½ g agar agar
¼ l yoghurt naturel

Sifonflaske + en gaspatron

Sukkerlage: Kog alle ingredienser sammen, og sæt lagen på køl.
Rabarbergrød: Skær fine små tern af rabarberen, og dæk dem fuldstændigt med halvdelen af sukkeret, og lad dem stå ved stuetemperatur natten over. Rør dem dagen efter med citronsaft. Kog rabarberne med den anden halvdel af sukkeret og vanillen til en rabarbergrød, fjern vanillestængerne, og afkøl grøden i køleskabet.
Rabarbersorbet: 
Hak rabarber fint, og lad dem trække natten over med sukkeret. Bland massen med den kolde sukkerlage. Blend dem herefter grundigt til en helt lind masse. Det er vigtigt, at der ikke er klumper i. Hæld massen på beholder, og sæt den på frys – medmindre, du har en ismaskine – og rør i massen ca. hver halve time, indtil du har en frisk rabarbersorbet.
Yoghurtcreme: Kog mælken op med sukker, og pisk agar agar heri – lad det småkoge i 2 min. Afkøl til 60 grader, og vend massen i yoghurt. Pas på det ikke skiller – så er mælken for varm. Hæld på sifonflaske, og tilsæt 1 gaspatron. Ryst godt, og sprøjt på tallerken, men bemærk skum/sifon ikke har den længste ”levetid” på tallerknen, da det jo ”blæses op” med luft.

Tip!
Man kan lave sorbet af alle mulige andre slags frugter. Bare skift dem ud med rabarber i opskriften.

 

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER