Der findes næppe noget mere forfriskende end sorbet-is på en varm sommerdag, og en af de mest sommersæson-bestemte råvarer er rabarber. Lav din egen rabarbersorbet, og spis den alene eller som en mundrenser mellem retterne i en større menu. Eller du kan gøre som kokken Morten Køster og som her lade den indgå i en lækker rabarberdessert. Sorbet er nemlig en af de nemmeste desserter at lave.

Opskrift til 4 pers.

Sukkerlage:
½ l vand
400 g sukker
3 spsk glucose

Rabarbergrød:
1 bdt danske rabarber, røde
250 g sukker
1 citron
2 vaniljestænger

Rabarber-sorbet:
1 bdt danske rabarber, røde
250 g sukker

Yoghurtcreme:
¼ l sødmælk
200 g sukker
½ g agar agar
¼ l yoghurt naturel

Sifonflaske + en gaspatron

Sukkerlage: Kog alle ingredienser sammen, og sæt lagen på køl.
Rabarbergrød: Skær fine små tern af rabarberen, og dæk dem fuldstændigt med halvdelen af sukkeret, og lad dem stå ved stuetemperatur natten over. Rør dem dagen efter med citronsaft. Kog rabarberne med den anden halvdel af sukkeret og vanillen til en rabarbergrød, fjern vanillestængerne, og afkøl grøden i køleskabet.
Rabarbersorbet: 
Hak rabarber fint, og lad dem trække natten over med sukkeret. Bland massen med den kolde sukkerlage. Blend dem herefter grundigt til en helt lind masse. Det er vigtigt, at der ikke er klumper i. Hæld massen på beholder, og sæt den på frys – medmindre, du har en ismaskine – og rør i massen ca. hver halve time, indtil du har en frisk rabarbersorbet.
Yoghurtcreme: Kog mælken op med sukker, og pisk agar agar heri – lad det småkoge i 2 min. Afkøl til 60 grader, og vend massen i yoghurt. Pas på det ikke skiller – så er mælken for varm. Hæld på sifonflaske, og tilsæt 1 gaspatron. Ryst godt, og sprøjt på tallerken, men bemærk skum/sifon ikke har den længste ”levetid” på tallerknen, da det jo ”blæses op” med luft.

Tip!
Man kan lave sorbet af alle mulige andre slags frugter. Bare skift dem ud med rabarber i opskriften.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *