Ost med syltede pærer

Til et ostebord skal der vælges mellem tre-seks slags oste, men ost er også oplagt til at slutte en dejlig middag af med. Den fyldige Røde Kristian fra Kristiansminde Gårdmejeri, der ligger i Vestjylland nær Tistrup tæt på Varde Å, et delikat valg, mener kok og madskribent Katrine Klinken, der står bag opskriften.

Opskrift til 4 pers.

600 g Røde Kristian*

Syltede pærer:
6 pærer
1 l sukker
1 l vand
2-3 skiver citron, økologisk
Evt. 1 kanelstang

Ved servering:
Evt. vindruer
Brød og/eller kiks

Syltede pærer: Skræl pærerne, og fjern kernehuset fra neden af pæren med et melonjern eller spidsen af en skrællekniv. Kom pærerne i en kogende lage af sukker, vand, citron og evt. kanel. Læg bagepapir hen over pærerne, hvis de stiger til vejrs. Skru helt ned for blusset, og lad pærerne blive møre i sukkerlagen. Stik i dem med en kniv. Kogetiden varierer, alt efter hvor modne pærerne er. Lad pærerne trække i lagen, til de er kølige. Sukkerlagen kan genbruges eller bruges til at væde kagebunde o.l. med.
Ved servering: Server den stuetempererede ost med syltede pærer, evt. vindruer samt brød og også gerne nogle kiks.

*Røde Kristian er en biodynamisk komælksost af typen rødkitost fra Naturmælk, der er lavet med en særlig slags skimmel. Kan købes hos ostehandlere eller fx på www.net-ost.dk.
Beregn ca. 150 g ost pr. portion. Tag osten ud af køleskabet et par timer før servering – så smager den af mere.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER