Tiramisu med syltede kirsebær

”Træk mig op” lyder oversættelsen af denne klassiske italienske dessert – her med et syrligt twist.

Opskrift til 4 pers.

3 past. æggeblommer
80 g sukker
3 past. æggehvider
250 g mascarpone
½ dl piskefløde
1 tekop espresso
20 savoiardi (ladyfingers)
1 glas italiensk likør, fx Amaretto eller vin santo
Kakao, til drys

1 glas kirsebær i Barolo eller 1 glas Amarena-kirsebær

Pisk æggeblommerne med halvdelen af sukkeret. Pisk hviderne stive i en anden skål. Vend æggeblommerne med mascarpone, piskefløde og de stiftpiskede æggehvider med en dejskraber. Sød den stærke kaffe med det resterende sukker, og tilsæt likøren. Væd 10 savoiardi i kaffen – de skal ikke være gennemblødte, men blot suge lidt kaffe – og læg dem i et fad, dæk dem med cremen, og fordel et par skefulde kirsebær oven på. Gentag processen, og drys til sidst med kakao. Stil tiramisuen på køl mindst 4 timer og gerne til dagen efter.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere