”Træk mig op” lyder oversættelsen af denne klassiske italienske dessert – her med et syrligt twist.
Opskrift til 4 pers.
3 past. æggeblommer
80 g sukker
3 past. æggehvider
250 g mascarpone
½ dl piskefløde
1 tekop espresso
20 savoiardi (ladyfingers)
1 glas italiensk likør, fx Amaretto eller vin santo
Kakao, til drys
1 glas kirsebær i Barolo eller 1 glas Amarena-kirsebær
Pisk æggeblommerne med halvdelen af sukkeret. Pisk hviderne stive i en anden skål. Vend æggeblommerne med mascarpone, piskefløde og de stiftpiskede æggehvider med en dejskraber. Sød den stærke kaffe med det resterende sukker, og tilsæt likøren. Væd 10 savoiardi i kaffen – de skal ikke være gennemblødte, men blot suge lidt kaffe – og læg dem i et fad, dæk dem med cremen, og fordel et par skefulde kirsebær oven på. Gentag processen, og drys til sidst med kakao. Stil tiramisuen på køl mindst 4 timer og gerne til dagen efter.