Marshmallows med hindbærsmag

Det er ret let at lave sine egne, og de kan smagssættes med alle de slags bær, du selv har lyst til, eller fx med lakridspulver eller pebermynteekstrakt.

Opskrift til ca. 1 stor bageplade

300 g hindbær, friske eller frosne
500 g sukker
2 ½ dl vand
6 blade husblas, udblødt i vand
60 g æggehvide

Neutral olie
Flormelis

Kom hindbærrene i en gryde, og kog dem igennem ved middel varme, til de er bløde og saftige. Mos dem let med en gaffel for at frigøre saften. Pres nu massen gennem en si for at fjerne kernerne og bevare saften (der skulle gerne være ca. ¾ dl saft). Kom saften i en meget stor skål. Hvis saften virker meget tynd og vandig, kan du koge den igennem ved middel varme, til den tykner let. Sæt saften til side i en meget stor skål, og lad den køle af. Kog sukker og vand sammen i en gryde, og rør let i det, indtil sukkeret smelter, og massen er kommet i kog. Brug et sukkertermometer, og kog massen, til den får en temperatur på 124-125 grader. Når siruppen har nået temperaturen, hældes den i hindbærsaften sammen med den udblødte husblas. Det bruser og bobler, så det er vigtigt, at hindbærsaften er i en stor skål. Rør massen let sammen, så husblassen smelter, og det bliver en ensartet masse. Pisk æggehviderne stive – gerne i en røremaskine – og pisk hindbærblandingen langsomt og forsigtigt i. Bliv ved med at piske, til massen er blevet ca. dobbelt størrelse, og den er blevet lunken. Det tager ca. 10-15 min, så brug gerne en røremaskine. Smør et stykke bagepapir med smagsneutral olie, hæld marshmallows-massen ud på, og fordel den jævnt med en spatel. Lad marshmallows-pladen køle helt af. Drys den med flormelis, og skær den ud i ønskede stykker. Opbevar dem i en kagedåse, eller server med det samme.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere