Det er ret let at lave sine egne, og de kan smagssættes med alle de slags bær, du selv har lyst til, eller fx med lakridspulver eller pebermynteekstrakt.

Opskrift til ca. 1 stor bageplade

300 g hindbær, friske eller frosne
500 g sukker
2 ½ dl vand
6 blade husblas, udblødt i vand
60 g æggehvide

Neutral olie
Flormelis

Kom hindbærrene i en gryde, og kog dem igennem ved middel varme, til de er bløde og saftige. Mos dem let med en gaffel for at frigøre saften. Pres nu massen gennem en si for at fjerne kernerne og bevare saften (der skulle gerne være ca. ¾ dl saft). Kom saften i en meget stor skål. Hvis saften virker meget tynd og vandig, kan du koge den igennem ved middel varme, til den tykner let. Sæt saften til side i en meget stor skål, og lad den køle af. Kog sukker og vand sammen i en gryde, og rør let i det, indtil sukkeret smelter, og massen er kommet i kog. Brug et sukkertermometer, og kog massen, til den får en temperatur på 124-125 grader. Når siruppen har nået temperaturen, hældes den i hindbærsaften sammen med den udblødte husblas. Det bruser og bobler, så det er vigtigt, at hindbærsaften er i en stor skål. Rør massen let sammen, så husblassen smelter, og det bliver en ensartet masse. Pisk æggehviderne stive – gerne i en røremaskine – og pisk hindbærblandingen langsomt og forsigtigt i. Bliv ved med at piske, til massen er blevet ca. dobbelt størrelse, og den er blevet lunken. Det tager ca. 10-15 min, så brug gerne en røremaskine. Smør et stykke bagepapir med smagsneutral olie, hæld marshmallows-massen ud på, og fordel den jævnt med en spatel. Lad marshmallows-pladen køle helt af. Drys den med flormelis, og skær den ud i ønskede stykker. Opbevar dem i en kagedåse, eller server med det samme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *