0

Foie gras-terrine med hyldeblomstgelé

Den fløjlsbløde foie gras terrine med et stykke sprødstegt brød til er en af Jørgen Leths yndlingsretter fra det rustikke franske køkken: Det er enkel mad med stor smag. Den ret fik han derfor serveret, da han besøgte MAD&venner. Opskrift til 4 pers. 1 foie gras, ca. 500-600 g 3-4 tsk armagnac eller cognac Salt […]

Insalata caprese med grillede peberfrugter, pinjekerner og ramsløgsdressing

Den klassiske capresesalat stammer fra øen Capri og består i al sin enkelthed af skiver af tomat og mozzarella. Her i en udvidet version med grillede peberfrugter, pinjekerner og masser af små mozzarellakugler samt en dressing af chili, hvidløg og ramsløg. Forret til 4 pers. 1 rød peberfrugt, halveret og udkernet 1 gul peberfrugt, halveret […]

Meyers forårsfriske ruller med krabbe og rejer

Claus Meyer er om nogen manden, der har stået i frontrækken i kampen for det nordiske køkken og lokale råvarer. Men han er en alsidig mand, og i et par år drev han fx NamNam, der lavede malaysisk gadekøkken på Vesterbro. Her får du opskriften på friske forårsruller fra det hedengangne NamNam-køkken. Det er kun […]

Albóndigas

Små krydrede spanske kødboller i tomatsauce, der er en klassiker på tapasbordet. Server dem gerne med lidt brød og helst som en del af et større tapasbord. Opskriften er også delikat at gange op og bruge til en intens gang pasta med kødboller en dag, hvor tiden ikke lige er til at lave det store […]

Tortilla española

Tortilla er spansk for æggekage med fyld, og det er svært at opstøve en tapasbar uden den på menuen. Her fyldes den med kartofler og bages i ovnen, inden den stikkes ud i elegante bidder og serveres med lidt saltet laks. En nem opskrift til mange. Spanierne siger, at en god tortilla skal kunne bøjes […]

Carpaccio af bresaola med rucola og parmesan

Ultratynde skiver af bresaola serveret med rucola og parmesan, som det ser ud over hele Italien og ikke mindst i den nordlige provins Lombardiet, hvor det saltede og lufttørrede okseinderlår stammer fra. Simpelt, hurtigt og tidløst! Forret eller antipasto til 4 pers. 200 g bresaola 1 bk rucola 2 spsk olivenolie ½ citron, saften af […]

Røget laks på rygesalat a la Brydegaard

Kombinationen af den silkebløde laks med den letrøgede smag, skarpe radisser, frisk agurk og en creme af rygeost rørt op med cremefraiche er noget nær indbegrebet af fynsk sommer. Server retten på et fad til deling eller som mindre portionsanretninger med et godt stykke brød eller ristet rugbrød til – og måske et lille glas […]

Pan con tomate

Tomatbrød er hjertet af det catalanske køkken omkring Barcelona, og de spiser lige så gerne skiver af brød gnedet med hvidløg og tomat og toppet med skinke til morgenmad som til frokost og som en del af aften-tapasmenuen. Retten har alt det gode fra det friskbagte brød, den salte skinke, de søde tomater, de bitre […]

Gambas a la gabardina

Rejer i ”overfrakke” kan oversættelsen lyde, og rejerne er da også først blevet svøbt i en dejfrakke og dernæst dyppet i et varmt oliebad, så resultatet er en knasende sprød og salt yderside med en blød, sød reje i midten. Server dem med lidt friskpresset citron og evt. en skålfuld allioli. Prøv også Calamares a […]

Calamares a la romana

Blæksprutter er endnu en klassisk spansk råvare, men faktisk findes der masser af blæksprutter i de danske farvande, som kan fås hos fiskehandleren – resten ryger gerne til lande som fx Spanien. Her serveres de friterede sprutter med grov mos af kikærter. Det er ret udbredt at spise retter med tørrede bønner og kikærter i […]