Meyers forårsfriske ruller med krabbe og rejer

Claus Meyer er om nogen manden, der har stået i frontrækken i kampen for det nordiske køkken og lokale råvarer. Men han er en alsidig mand, og i et par år drev han fx NamNam, der lavede malaysisk gadekøkken på Vesterbro. Her får du opskriften på friske forårsruller fra det hedengangne NamNam-køkken. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad der kan kommes i rullerne, men her er det bl.a. krabbe, rejer, koriander og bønnespirer, der bidrager med et sprødt bid.

Prøv også Friske ruller med melon, tigerrejer, chili og thaibasilikum

Lille forret til 4 pers.

Tyk sød sojasauce:
1 dl sojasauce
1 lille tomat
2 fed hvidløg
1 rød frisk chili

Omelet:
2 æg
1 spsk olie
Salt og peber

Ruller:
2 stk. rispapir
4 blade romainesalat
1 lille håndfuld bønnespirer
¼ agurk, tynde stave
¼ bdt frisk koriander, grofthakket
2-4 tigerrejer, kogt og pillede
2 spsk kogt krabbe, brug evt. crabstick fra supermarkedet
1 dl peanuts, hakkede

Tyk sød sojasauce: Blend alle ingredienserne godt sammen, og opbevar saucen på køl.
Omelet: Pisk æggene luftige, og steg dem som en omelet i olie. Smag til med salt og peber.
Ruller: Fugt rispapirerne med varmt vand, og læg dem på et skærebræt. Læg to romaineblade i hver rulle som en bund, og saml så forsigtigt de andre ingredienser ovenpå. Skær omeletten i skiver, og top rullen af med den. Rul forsigtigt rispapirerne til ruller, og skær dem i mundrette størrelser. Drys med peanuts, og dyp de færdige ruller i den tykke sojasauce ved servering.

Prøv også Tortillas med sprød chili-lime-fisk, mango og coleslaw

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER