Insalata caprese med grillede peberfrugter, pinjekerner og ramsløgsdressing

Den klassiske capresesalat stammer fra øen Capri og består i al sin enkelthed af skiver af tomat og mozzarella. Her i en udvidet version med grillede peberfrugter, pinjekerner og masser af små mozzarellakugler samt en dressing af chili, hvidløg og ramsløg.

Forret til 4 pers.

1 rød peberfrugt, halveret og udkernet
1 gul peberfrugt, halveret og udkernet

Dressing:
½ dl olivenolie
1 fed hvidløg, finthakket
1 rød chili, finthakket
3-4 stængler ramsløg, finthakkede*
Salt og peber
½ bk rucola
1 ps små mozzarellakugler eller 2 store mozzarellaer
1 lille pose pinjekerner, ristede

Grill peberfrugterne med skindsiden opad i ovnen, til skindet er branket. Lad dem køle let af, inden skrællen pilles af.
Dressing: Bland alle ingredienser til dressingen, og smag til med salt og peber.
Læg de grillede peberfrugter i marinaden, og lad dem trække ½ time. Anret peberfrugterne på rucolaen, og fordel mozzarellakuglerne. Dryp resten af dressingen over salaten, drys pinjekernerne over, og server.

* Hvis du ikke har ramsløg, kan du erstatte det med fx basilikum eller en hvilken som helst anden krydderurt i sæson.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere