Gratinerede alliolibrød
Allioli bestod oprindelig kun af hvidløg og olivenolie, men siden har den udviklet sig til en rigtig cremet mayonnaise. Den er ideel sammen med alverdens skaldyr, men som en del af et souffleret brød folder alliolien sig rigtig ud med sin kraftige hvidløgssmag kombineret med det sprøde brød og den milde souffle, og det eneste, […]
Crostini med rillettes af makrel og mascarpone
Rillettes minder egentlig om tilberedningen af pate, fordi kødet bliver kogt i fedt, til de kan trækkes fra hinanden. Eftersom makrellen er røget og dermed allerede tilberedt, bliver det bare blendet og derefter smagt til med masser af blid mascarpone, citron og friske æbler. Spis det på et stykke ristet brød til forret eller frokost. […]
Snapse-gravad laks med fennikelsalat
Intet påskebord uden snaps, og snapsen kan med fordel inkorporeres i maden. Snapsen gør laksen endnu mere mør og blød, og samtidig giver alkoholen et lille ekstra bid til smagen. Den sprøde fennikel og den krasse sennep er et godt modspil til den milde fisk. Opskrift til 6-8 pers. Ca. 1 kg frisk lakseside med […]
Pate a la maison med lynsyltede rødløg
I Frankrig kaldes denne ret pate. På dansk er der tale om en postej, som består af en symfoni af kalve-, flæske- og kyllingekød pakket ind i bacon og bagt i ovnen. Den lidt tunge pate bliver frisket gevaldigt op af de syrlige rødløg. Opskrift til 8-10 pers. Lynsyltede rødløg: 500 g mellemstore rødløg 2 […]
Salade Niçoise med helstegt tun
En rigtig klassisk salat, der bliver ved med at fungere. Kombinationen af salt og umami fra tunen, syren fra tomaterne og blødheden fra æggene sidder lige i skabet. Opskrift til4 pers. 3-4 æg 8 tomater, grofthakkede Havsalt 1 fed hvidløg, knust 2 grønne peberfrugter, finthakkede 4 forårsløg, grofthakkede 1 agurk, fintsnittet 100 g sorte oliven, […]
Sprøde vagtelæg med peberrodsmayo og radiser
En variation over den britiske klassiker Scotch Eggs, som består af hårdkogte æg pakket ind i pølse og dybstegt. Her en version med vagtelæg i kyllingekød smagt til med bl.a. koriander, nelliker og kanel. Resultatet er smilende æg i en sprød og aromatisk indpakning dyppet i en skarp peberrodsmayo. En ideel picnic- eller frokostret. Opskrift […]
Bruschetta med persillepesto og tallegio
Den cremede italienske tallegio har en forførende mild smag og en elegant konsistens, der gør den velegnet til at spille hovedrollen på en bruschetta sammen med et godt lag hjemmelavet persillepesto, oliven og sprødristede mandler med et hint af safran. Opskrift til 6 pers. Persillepesto: 1 bdt bredbladet persille 1 fed hvidløg 25 g hasselnødder […]
Rejer karamelliseret med svinekød og serveret med vandmelon og betelblade
Rejer og svinekød karamelliseres på en pande i fiskesauce, palmesukker, hvidløg og korianderfrø til en sød, salt og aromatisk masse, der lægges oven på vandmelon og pyntes med chili, løg og koriander. Snacken spises ved at folde bladet om fyldet og snuppe den i en mundfuld. Opskrift til 12 stk. 300 g rejer, finthakkede 2 […]
Julesalat med blodappelsin, gedeost, balsamico og brøndkarse
En oplagt forret, der kombinerer cremet gedeost med bitter julesalat, sødmefuld blodappelsin og knas fra honningristede valnødder. Hele herligheden dryppes med en sirup kogt på balsamico og blodappelsinsaft, som er ret kraftig, så vær varsom med ikke at bruge for meget. Opskrift på forret til 8 pers. 2 spsk + 1 spsk honning 1 dl […]
Ceviche med chili og koriander
Godt nok er ceviche indbegrebet af det latin- og sydamerikanske køkken, men retten – hvor limesaften tilbereder den rå fisk – er ideel til vores himmelstrøg, fordi de danske farvande er så fulde af fantastiske fisk. Server den med et godt drys rød chili for at give den noget varme og karakter, og nyd et […]