Foie gras-terrine med hyldeblomstgelé

Den fløjlsbløde foie gras terrine med et stykke sprødstegt brød til er en af Jørgen Leths yndlingsretter fra det rustikke franske køkken: Det er enkel mad med stor smag. Den ret fik han derfor serveret, da han besøgte MAD&venner.

Opskrift til 4 pers.

1 foie gras, ca. 500-600 g
3-4 tsk armagnac eller cognac
Salt og friskkværnet peber

Hyldeblomstgelé:
3 dl hyldeblomstsaft, koncentreret
1 citron, økologisk, skal og saft af
500 g rørsukker
1 spsk Atamon

Tilbehør:
Brød, tyndtskåret og ristet
En grøn salat, fx grøn salat med hindbær og hasselnød

Del foie gras’en, og fjern forsigtigt årer og sener med en kniv eller pincet, så leveren  forbliver så hel som muligt. Vend leverstykkerne i armagnac eller cognac, salt og peber, og pres dem ned i en ildfast form. Lad den stå og trække i et par timer, eller gerne natten over i køleskabet. Stil den ildfaste form i et vandbad, og bag terrinen i ovnen i 1 time ved 90 grader. Lad den derefter afkøle i 1 time. Dæk terrinen med stanniol, og kom endnu en form eller lignende ovenpå, så terrinen står under let pres. Lad den stå i mindst et døgn i køleskabet, inden den spises.
Hyldeblomstgelé: Bland hyldeblomstsaft, sukker, citronskal- og saft i en gryde, og lad det simre i 10 min. Tag kasserollen af varmen. Skum geléen, og lad den stå i 15 min. Hæld geléen på glas, som først er skyllede og dernæst vendt i Atamon. Server med et godt glas sauterne.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER