Kransekagestykker

En lækker lille sag i familie med kransekagen til alle festlige lejligheder. Den bagte marcipanbund får et strejf af syrlighed fra en smule fersken-abrikosmarmelade, og så er der ellers tyk, mørk chokoladeganache ovenpå til den søde tand. Opskrift til ca. 60 små kransekager Kransekagestykker: 400 g flormelis 1 kg rå marcipan 2 æggehvider 1 glas […]

Julemacarons

Disse delikate macarons har en fin smag af jul, fra en appelsinkaramel smagt til med kanel, vanilje og allehånde. Karamellen knuses og blandes med ganachen, der fyldes mellem de bløde kransekageagtige makroner med den silketynde, men knasende skal. Perfekt til en kop te, på konfektfadet eller som en petitfour oven på et overdådigt julebord. Opskrift […]

Honning-elge

Humoristiske julesmåkager med en dyb, krydret smag af honning, nelliker og kanel. Har du ikke en elge-form, kan andre fint bruges. Opskrift til ca. 40 stk.                          800 g mel 1 spsk ingefær, stødt ½ tsk nelliker, stødt 2 tsk kanel, stødt ½ spsk […]

Julekage

Hindbærrene frisker dejligt op i denne kage, som er fuld af velsmagende julemarcipan, og som har en god, sprød skorpe og et blødt indre, fortæller Ulla Dahl, indehaver af caféen Moccacity i Aarhus, som har udviklet opskriften til MAD&venner. Opskrift til 1 kage 4 æg 300 g sukker 200 g mel 40 g kakao 1 […]

Pâte de fruits de Noël med syltet ingefær

Pâte de fruits er en ægte fransk petit fours-klassiker, der er en luksuriøs udgave af det danske frugtflæsk. Denne version er krydret med julens krydderier. Opskrift til 1 stor portion 750 g abrikospuré eller blendet abrikosmarmelade 600 g sukker 20 g smør 50 g syltet ingefær, hakket 1 vanilljestang, kornene fra 30 g pektin 50 […]

Financiers

Små saftige mandelkager afslutter den store aften sammen med en kaffe og avec. De har fået lidt vanille og mørk chokolade på toppen, bare fordi … siger kokken Trine Hahnemann om disse dejlige julekager. Opskrift til ca. 25 kager 120 g usaltet smør 80 g smuttede mandler 1 vanillestang 120 g flormelis 3 æggehvider (90 […]

Brunkager i sjove former

Vi har stykket opskriften sammen af forskellige, og vi har bl.a. fundet en del inspiration i en opskrift, som en ældre dame, der kom forbi hver uge med opskrifter fra ugeblade, havde med, fortæller Ulla Dahl, som driver caféen Moccacity i Aarhus, som har lavet opskriften til MAD&venner. Opskrift til ca. 50 stk. 250 g […]

Gammeldags pebernødder

En rigtig juleklassiker, som flittigt bliver bagt i hele december i caféen Moccacity i Aarhus, som drives af Ulla Dahl, der har lavet opskriften til MAD&venner. Opskrift til ca. 80 stk. 250 g mel 100 g sukker 100 g smør, blødt 1 æg ½ dl fløde ½ tsk peber ½ tsk nelliker ½ tsk ingefær […]

American apple pie

Amerikanerne har et ordsprog, der lyder: ”Intet er mere amerikansk end mor, baseball og apple pie.” Og der er noget om snakken, for når det bliver den ultra-amerikanske mærkedag thanksgiving smelter to af tingene sammen, når mor står i køkkenet og bager apple pie og serverer den, mens alle mændene ser – ikke baseball – […]

Oste-scones med hjemmelavet friskost

Disse scones er ideelle til en morgen eller frokost med tømmermænd, for de er salte, rosmarinkrydrede og fulde af kraftig ost. Server dem med hjemmelavet friskost, som du giver smag efter, hvad du har liggende. Her er de rullet i chili og rosmarin og citron, men de kan også rulles i krydret havsalt for at […]