Chokoladebar med salt-karamel

En bombe af sukker, smør og salt. Det er en kæmpestor småkage beklædt med karamel og overtrukket med chokolade, som kan skæres ud i så store eller små stykker, som du lyster. Den minder rigtig meget om chokoladebaren Twix – bare bedre! Den kan laves flere dage i forvejen, så det er bare med at […]

Brioche boller med chokolade – sådan gør du

Brioche boller med chokolade

Brioche er fransk bagværk, når det er bedst: Fyldt med æg og smør, der giver et blødt og aromatisk brød, der både kan bruges i det søde og det salte køkken, for det kan fyldes med alt fra parmaskinke og ost til chokolade og appelsin som her. En vellykket brioche er afhængig af en god […]

Småkager med hindbær, olivenolie og timian

Disse småkager er vildt aromatiske med blandingen af timian og frysetørrede hindbær. Opskrift til 1 stor portion 100 g sukker 150 g smør, blødt 40 g olivenolie 1 knsp salt 2 æggeblommer 1 citron, økologisk, revet skal og saft af 250 g mel 10 g frysetørrede hindbær,* knust 1 tsk timian, finthakket Kom sukker, smør, […]

Hindbærlagkage med citroncreme og kokos

En rigtig bombe! Lagkagen bliver lavet helt fra bunden med hjemmelavede lagkagebunde, hindbærmarmelade og en fløjlsblød citroncreme. Opskrift til 1 lagkage Hindbærsyltetøj*: 450 g hindbær 3 ½ dl sukker Lagkagebunde: 250 g mel 1 spsk bagepulver ½ tsk salt 300 g sukker 3 tsk revet citronskal, økologisk 115 g smør, blødt 3 dl mælk, gerne […]